1 января 2024 783

Яка деревина потрібна для бізнесу на модульних будинках

Усі хочуть побудувати бізнес та створити щось нове. У цьому матеріалі ми вирішили розповісти вам де купляють деревину для бізнесу та яка знадобиться для виробництва модульних будинків в Україні.

Чому ціна на торгах деревиною дуже відрізняється від ціни на ринках та будівельних майданчиках. Та з якою деревини краще будувати будинки, щоб він простояв довго та без проблем.

модульний будинок з дерева

Де купують деревину

Деревина у модульних будинках – це майже основа всього будинку. З неї виробляють нижню обв’язку, лаги підлоги, решетування стін, дахові перекриття та перестінки у будинку. І дерева на один будинок потрібно дуже багато. Об’єми обчислюються кілометрами погонних метрів та кубометрами деревини.

Щоб заощадити кошти і якщо вам буде потрібен великий об’єм, то найдешевший спосіб – це вибрати необроблену деревину та купити через торги напряму у лісового господарства. В Україні кожен день проходять електронні торги з продажу необробленої деревини та кожен може в них взяти участь.

Ви можете зареєструватися та переглянути усі торги на сайті: https://www.ueex.com.ua/presscenter/news/chorne-derevo-yak-diznatisya-tsinu-za-kub/, де проходять аукціони лісових господарств. Після цього берете участь у торгах, подаєте заявки за ціною і виграєте аукціон, якщо ваша ставка стала найкращою.

Необроблена деревина

Що потрібно буде зробити після покупки

Після покупки деревини й виграшу на торгах, потрібно буде її обробити. Для цього вам знадобиться пилорама, щоб нарізати дерево у потрібний розмір. Найпоширеніші розміри, які знадобляться для будівництва будинку:

  • Лаги підлоги та даху 200х50 мм, чи 150х50 мм
  • Стіни та перестінки 100х50 мм чи 150х50 мм
  • Решетування стін зовнішнє та внутрішнє 50х50 мм та може знадобитися 25х50 мм на фасад, якщо ви хочете зробити облицювання з дерева у вертикальному вигляді.

Усе залежить від того, який вид утеплення ви збираєтесь робити та яка товщина стін планується.

Після нарізання дерева його потрібно буде ще висушити та провести антисептичну обробку. В такому разі ваш будинок зможе простояти багато років та не зазнати пошкоджень комахами чи цвіллю.

Де можливо ще купити деревину

Якщо ви не хочете брати участь у торгах та самостійно на пилорамі обробляти деревину, то доведеться купляти дошку у тих хто це зробив за вас. Існує багато компаній, котрі також купляють дерево на аукціонах, переробляють його та продають на різноманітних будівельних майданчиках зі своєю націнкою.

Таким чином дерево для вас стане дорожче на ціну роботи компанії та її торгову націнку. Але ви зможете купити менший об’єм чим від лісового господарства через торги. Якщо вам потрібен невеликий обсяг дерева, то шукайте пилорами та торговців деревиною у вашому регіоні.

Що важливо перевірити

Окрім того, що важливо піклуватися про ціну, також дуже важливо піклуватися про якість самої деревини. Ви повинні звернути увагу на те що ви купляєте. Деревина не повинна мати явних ознак цвілі, пошкодження термітами. Якісна деревина повинна бути без будь-яких плям та будь-яких ознак загнивання, цвілі.

Висновки де купляти деревину

Ми розглянули декілька варіантів де зазвичай купляють деревину в Україні. Перший варіант – це купити необроблену деревину на аукціоні напряму від лісового господарства. Це найдешевший варіант, але вам буде потрібна пилорама, щоб цю деревину обробити та нарізати у потрібний розмір.

Другий варіант – купити у тих, хто це все зробив за вас. У цьому випадку ви заплатите вище ціну, але не буде потрібно самостійно обробляти дерево та нарізати у розмір. Усе це все зроблять за вас і за ваші кошти. Також у цьому варіанті ви зможете купити менший обсяг дерева, чим у лісового господарства.

Сподіваємося що наш матеріал був корисний для вас і тепер ви знаєте де в Україні вигідно купувати деревину.