1 января 2024 312

Як вибрати підлогу для кухні

До фінішного покриття підлоги на кухні висувають цілий перелік вимог. Воно має бути рівним, не слизьким, слабко стирається, міцним на удари, стійким до термічної нестабільності в приміщенні. А якщо вам не подобається холод під ногами, то обирайте підлогову систему з підігрівом.

Про що треба мати певне уявлення

1. Досить рідко, код вдається підібрати декоративний матеріал таким чином, що в 1 м² поміститься рівне число плиток. Знадобиться інструмент для підрізування.

2. Плитка на кухню, виготовлена ​​китайським виробником, крім низької ціни, часто містить в одній упаковці пересортицю: до основного формату додають інший. Тому краще відмовитись від привабливої ​​вартості на користь виробів з однаковими розмірами.

3. Варіанти з малюнком – не рідкість для кухонної підлоги. Зверніть увагу на продукцію класу REI III або REI IV, що відрізняється значною зносостійкістю.

4. Вирівнювання чорнової основи – важливий етап підготовки до оздоблення. Якщо цим знехтувати, плитка вкладеться погано, покриття виявиться горбистим, а розлиті рідини і вода при миття підлоги швидко проникнуть під захисне фінішне покриття.

Переваги використання плиткового матеріалу

Кухня, підлога та стіни якої оформлені плитними матеріалами, зустрічається найчастіше. Це пояснюється такими факторами:

  • існують штучні вироби з клінкеру, натурального каменю, кахлю, керамограніту;
  • великий асортимент дає можливість визначитися з малюнком, товщиною, розмірами, зовнішнім виглядом і внутрішньою стороною. Рифлена задня поверхня продукції забезпечить міцніше кріплення з основою;
  • підлоговий декор складають із великих, середніх або дрібних елементів, також можливе їх чергування. Зустрічається оформлення, в якому поєднані різні матеріали, наприклад, плитки та ламінат;
  • плитка на кухню в інтернет-магазині в Києві буяє дизайном поверхонь. Рослинні фрагменти, геометричні фігури, печворк, старовинні вензелі, імітація каменю, дерева, бетону, цегли, «стільники», урбаністика, японський релакс – вся перерахована фактурна стилістика є на нашому сайті;
  • тим, кого дратують міжплиткові шви, ми рекомендуємо на підлогу до кухні ректифікат. З його допомогою кожен штучний виріб буде ідеально сусідити з прилеглим аналогом.
  • вартість облицювального товару залежить від обраного виробника. Україна постачає бюджетну продукцію за рахунок відсутності міжнародної доставки. В іспанській, італійській, німецькій лінійці продукції ціна виявиться вищою.

Дозвольте дати невелику пораду. Щоб підлога для кухні виглядала естетичною і завершеною, а презентабельні меблі лише вигравали від такого сусідства, змонтуйте керамічні плінтуси. Заводські вироби мають заокруглену фаску, яку неможливо отримати у домашній обстановці.

Приклади сучасних змонтованих підлог

  • Геометрія у класичних тонах

покриття підлоги на кухні 1

  • Світла підлога в поєднанні з декором стін «бите скло»

покриття підлоги на кухні 2

  • Імітація мармуру у комбінації з рельєфним декором стін

покриття підлоги на кухні 3

  • Коли обрана підлога «під дерево»

покриття підлоги на кухні 4

  • 6-кутові «стільники» в неяскравому кольорі

покриття підлоги на кухні 5

  • Тандем монохрому з печворком, файно виглядає у домашній та ресторанній тематиці

покриття підлоги на кухні 6

  • Вбудована у спільну картину декору смуга, якій вдається  візуально збільшити разміри підлоги та виконати функціональний розподіл

покриття підлоги на кухні 7

  • Глянцева підлога, блиск якої підкреслений денним освітленням. Плитка на кухню вимагатиме частого прибирання

покриття підлоги на кухні

  • Добре знайома багатьом «паркетна драбинка»

покриття підлоги на кухні 9

Купуйте фінішне оздоблення дрібними та великими партіями під свої ремонтно-будівельні проекти! Ми готові зробити все, щоб підлога для кухні дійсно відповідала вашим очікуванням.