1 января 2024 455

Як демонтувати фундамент чи конструкцію з бетону: гідромолот допоможе

Ця спеціальна техніка поєднує мобільність і всюдихідність трактора та потужність механічного преса або ручного відбійного молотка. Разом з тим ефективність роботи цієї спеціальної техніки значно вища. Адже вона дозволить виконати демонтаж за лічені хвилини. І підготувати будівельний майданчик до будівництва, реконструкції, ремонту.

Купувати такий механізм для разових робіт не є вигідним, але оренда гідромолота у Львові та області допоможе виконати вчасно будівельні роботи без зайвих витрат. Гідромолот – універсальна техніка для швидкого демонтажу, включно із фундаментом і нижніми поверхами споруди.

Орендувати таку спецтехніку можна у компанії «Стрийкумбуд», яка спеціалізується на наданні будівельних, монтажних та ремонтних робіт різної складності. Спеціалісти компанії потурбуються про оперативне виконання замовлення та доставлять спеціальну техніку на місце роботи.

Гідромолот

Фахівці також забезпечать роботу техніки із виконанням всіх заходів безпеки та допоможуть за мінімальний час провести повний демонтаж споруди, фрагменту фундаменту чи будівлі.

Що можна зробити за допомогою гідромолота: основні характеристики та застосування

Гідромолот – єдиний інструмент для демонтажу бетонних та залізобетонних конструкцій. Висока міцність таких деталей будівель, споруд не дозволяє їх розібрати. Єдиний спосіб – механічний демонтаж за допомогою ритмічних і потужних ударів по поверхні.

Також гідромолот використовують для таких видів робіт:

  • розбирання асфальту та асфальтобетонних поверхонь доріг, майданчиків;
  • розбивання поверхні ґрунту, скутого морозом і промерзлого на глибину;
  • демонтування комунікацій – водозабезпечення та водовідведення;
  • розбирання стін і інших вертикальних поверхонь;
  • руйнування площини, яка має підвищену міцність та складена із бетонних плит чи інших матеріалів;
  • швидкий демонтаж розбірних конструкцій та каркасних споруд разом із фундаментом.

Для виконання демонтажу можна застосувати гідромолот різної потужності:

  • 300 кг – вага молота, а потужність (сила) удару – 700 Дж;
  • вага молота 0,5 т з потужністю 1500 Дж;
  • молот вагою в 1 тонну і силою удару 1900 Дж.

Звісно, що найдорожче використовувати найпотужніший молот, оскільки він витрачає більше ресурсів та потребує складнішої логістики з доставлення на місце демонтування. Водночас більша потужність дозволяє за значно менший час розібрати більшу частину фундаменту чи асфальтобетонного покриття.

Для невеликих територій і малої кількості бетонних елементів чи стін із бетону, можна застосувати екскаватор на 6 тон із вагою молота 300 кілограмів. Він теж виконає всі необхідні дії із прибирання старого фундамента. Проте це потребуватиме більше часу і зусиль.

Ефективна техніка для демонтажу працює у комплексі із самоскидами та іншими транспортними та механічними засобами. За потреби компанія виконає повний комплекс робіт із розбирання бетонних, цегляних чи виготовлених з інших матеріалів фундаментів, стін, інших конструкцій.