1 января 2024 276

Wi-Fi камери: різновиди, переваги та недоліки

Незважаючи на широке розмаїття дротових камер відеоспостереження, все більш популярними стають Wi-Fi камери. Цьому сприяє стрімкий розвиток бездротових технологій передачі.

Тепер користувачам, які вирішили убезпечити власне майно за допомогою такого обладнання, не потрібно буде прокладати цілу мережу кабелів. Достатньо лише забезпечити харчування, а вся інформація передаватиметься за бездротовими технологіями.

бездротова камера

Основні різновиди Wi-Fi камер відеоспостереження

Залежно від місця встановлення камер відеоспостереження, Wi-Fi обладнання може бути внутрішнім та вуличним. Моделі внутрішнього типу дозволяють проводити відеоспостереження в цілодобовому режимі всередині приміщення.

Підходить для об’єктів абсолютно будь-якого призначення: офіс, приватна садиба, медична установа, освітня установа, складський об’єкт і т.д.

Камери відеоспостереження Wi-Fi для вулиці – це обладнання, яке здатне працювати у широкій різноманітності температур. При цьому для вибору пристроїв подібного типу потрібно орієнтуватися не тільки на робочу температуру, але також рівень захисту від вологи, пилу та рекомендується звертати увагу на захист від механічних пошкоджень.

Підходять для зон відпочинку, паркувань, вокзалів та інших об’єктів з екстремальними умовами роботи.

Разом з цим, Wi-Fi камери відеоспостереження відрізняються формфактором:

  • Купальні. Це різновид камер, де нижня частина пристрою оснащується прозорою напівсферою, забезпечуючи додатковий рівень захисту обладнання. Мають стильний і привабливий дизайн, а при використанні темного або дзеркального купола не буде видно напрям об’єктива. Це важлива перевага, т.к. недосвідчені зловмисники не зможуть визначити, які зони камера не знімає.
  • Циліндричний. Це камера відеоспостереження у циліндричному виконанні зі спеціальним кронштейном, який може бути поворотним або фіксованим. Зазвичай подібні камери використовуються для відеоспостереження на вулиці.
  • Мініатюрні. Це компактні моделі, виконані у кубічному формфакторі. Застосовуються для відеоспостереження на житлових об’єктах чи офісах. Можуть застосовуватися для стеження за літніми родичами, дітьми чи найманим персоналом.

Існують також приховані камери відеоспостереження, які можна замаскувати в інших об’єктах інтер’єру. Але необхідно враховувати те, що приховане відеоспостереження у нашій країні є забороненим.

Вуличні камери відеоспостереження

Переваги та недоліки камер відеоспостереження Wi-Fi

  • Встановлення обладнання здійснюється без кількох кабелів.
  • У будь-який момент можна змінювати розташування камер відеоспостереження.
  • Широкий вибір обладнання для будь-яких об’єктів.
  • Можна настроїти ефективну систему спостереження без мережного обладнання.
  • Є можливість дистанційного контролю всього, що відбувається на об’єкті.
  • Проста інтеграція в існуючі системи відеоспостереження.

Але важливо розуміти, що Wi-Fi камери відеоспостереження залежать від якості інтернету, а також мають обмеження в радіусі сигналу. Вартість обладнання вища, ніж покупка класичних камер відеоспостереження. Але ці недоліки можна виключити, якщо провести правильний монтаж відеоспостереження.