1 Травня 2024 27

Сучасні навушники: які технології популярні

Навушники активно використовуються людьми різного віку для дозвілля, спорту та інших цілей. З їх допомогою можна слухати музику, аудіокниги та не заважати оточуючим. Сучасну периферію обладнають передовими технологіями для максимально чистого звучання та зручного керування. Розглянемо найпопулярніші функції гаджетів.

навушники

Про бездротові технології

Деякі моделі мають модулі для підключення Wi-Fi. Завдяки цьому їх легко приєднувати до різних пристроїв. Рекомендуємо вибирати моделі з останніми версіями чипів. Вони забезпечують максимально стабільне з’єднання. Bluetooth — найпоширеніша бездротова технологія для синхронізації периферії та смартфонів, ноутбуків,
телевізорів та інших пристроїв. Якщо хочете придбати Bluetooth-пристрій, можна замовити навушники Hator на сайті. Бренд пропонує широкий асортимент моделей із різними можливостями.

Звук та його обробка: сучасні опції

Інноваційні технології дозволяють виводити через динаміки ідеально чистий звук.
Серед виробників аудіотехніки популярні такі функції:

  1. VSS. Це опція об’ємного звуку. Треки відтворюються просторовими завдяки розширенню аудіополя та ефекту присутності.
  2. Адаптивне налаштування. Усередині периферії встановлені мікрофони та датчики, які аналізують довкілля.
    На основі отриманих даних вони настроюють аудіо для оптимального звучання.
  3. Додаткові випромінювачі. Разом з основними каналами використовують додаткові, завдяки яким підвищується чистота. Аудіо відтворюється дуже реалістично. У користувача створюється враження, що він на концерті.
    Бренди можуть застосовувати функції окремо або комбінувати їх для досягнення найкращого результату. Враховуйте, що чим більше опцій запропоновано у пристроях, тим вони дорожчі.

Управління та комфорт користувача: що пропонують виробники

Компанії вдосконалюють як звук, а й методи управління гаджетом.
Деякі моделі мають сенсорні панелі. Для перемикання треку, зупинки або запуску аудіо достатньо торкнутися навушника. Більш прогресивні гаджети підтримують керування голосом. Для цього достатньо проговорити слова, які відповідають за ту чи іншу дію. Також популярна технологія активного шумоподавлення. Мікрофони, вбудовані в навушники, аналізують навколишнє середовище та глушать звуки, що надходять ззовні.

Завдяки цьому сторонні шуми не відволікають від прослуховування. Щоб виділитися на тлі конкуренції, що росте, компанії намагаються пропонувати функціональні гаджети. Рекомендуємо вибирати периферію з широким набором опцій, щоб слухати треки у високій якості та з високим рівнем чистоти звуку.