1 Травня 2024 134

Популярна текіла та міфи про неї

Один із найпопулярніших напоїв для веселої компанії, вечірки або відпочинку в нічному клубі, — вироблена в Мексиці та популярна за її межами текіла. Міцний алкоголь на основі пульке чинить сприятливий вплив на організм, традиційно п’ється без закуски та знижує рівень цукру в крові. Головні умови — помірність у споживанні та висока якість продукту. З текілою пов’язано багато міфів, частина з яких — звичайні перебільшення, а ще одна — банальні вигадки. Головне, що вони не заважають їй залишатися одним із найулюбленіших у світі міцних напоїв.

Текила

Причини популярності текіли

Мексиканській горілці завжди раді на вечірках. Низькокалорійний напій не викликає похмілля. Важливо лише, щоб текіла Sierra або алкоголь будь-якого іншого бренду був повністю натуральним, тобто виготовленим зі 100% соку агави. Його помірне вживання корисне для організму:

  1. забезпечує антисептичний ефект;
  2. нормалізує травні процеси;
  3. перешкоджає розвитку пухлинних і виразкових захворювань;
  4. створює умови для розмноження корисної мікрофлори;
  5. зміцнює волосся;
  6. сприяє засвоєнню кальцію і магнію, цінних для кісткової системи;
  7. позбавляє безсоння через заспокоєння нервової системи.

Смачна текіла — шляхетний напій, який справді піднімає настрій без згубних наслідків. Замовити повністю натуральний або бюджетний продукт можна на maudau.com.ua, де представлений великий асортимент алкоголю на будь-який смак.

Розвінчуємо міфи про текілу

Існує багато усталених тверджень, які мало хто намагається заперечити. Але є такі, що водночас абсолютно не відповідають реальності. Ось кілька найпопулярніших:

  1. Текіла виробляється з кактусів. Насправді сировина для приготування цього алкоголю — пульке. Вона виходить під час багаторазової перегонки соку агави, яка більше схожа на алое, ніж на кактус.
  2. Натуральний напій обов’язково з черв’ячком. Це типовий маркетинговий прийом. Так бренди прагнули привернути увагу до свого алкоголю, експортуючи його до країн Європи після Другої світової війни. Технологія приготування текіли не передбачає використання черв’ячків або личинок: вони не впливають на якість або смак.
  3. Уся текіла однакова. Серйозна помилка, яка не дає можливості розібратися в якості продукту. Алкоголь різниться через види використовуваної сировини, тривалість витримки, застосовувану технологію тощо.
  4. Текіла — це по-іншому мескаль. Насправді це два різні мексиканські напої. Між ними є щось спільне, але значно більше відмінностей. Для виробництва текіли потрібен один сорт агави, а для мескаля — п’ять. Застосовуються різні технології. Мескаль завжди міцніший за текілу.

Ще одна серйозна помилка: мексиканську горілку легко і просто приготувати в домашніх умовах. Важливо лише знайти відповідну сировину. Насправді це технологічно складний процес, який не вдасться відтворити без спеціального обладнання.