1 Січня 2024 88

Пиво без забобонів: вибір для непивних гурманів

Пиво різноманітне: від сухого до солодкого, від світлого до темного, від інтенсивного до фруктового. Виявляється, пінний напій не завжди гіркий. Але саме цей стереотип відштовхує шанувальників вина чи віскі від насолоди келихом пива у п’ятницю ввечері.

пиво

Різносторонній напій: на яких позиціях зупинитися противнику пива

Під час дегустації важливо концентруватись на смакових дескрипторах. Це допоможе розібратися в особистих уподобаннях. Починайте з базових стилів, наприклад, пиво в маркеті алкогольних штук розділене за типами, кількістю алкоголю за обсягом, відтінком, фільтрацією.
Такий підхід допомагає зорієнтуватися в асортименті як новачкові, так і покупцям, які вирішили повторну дегустацію слабоалкогольного напою. Перейдіть до одного із тверджень нижче для пошуку оптимального варіанта.

Мені подобається кава

Спробуйте портер або стаут. Зерно, яке використовується у процесі, обсмажують.
Тож готовий напій нагадує каву. Також можна зупинитися на крафтовій продукції. Наприклад, Samuel Smith пропонує напій з яскраво вираженим шоколадним акцентом, який чудово поєднується з терпкою кавою. Витриманий у дубових бочках золотий ель – ще один варіант. У смаку простежуються нотки ванілі, карамелі, ірисок.

Мені до смаку вино

Шанувальники Совіньйон Блан або Піно Гріджіо, які розкриваються грушевими та апельсиновими акцентами, оцінять Triple. Світлий IPA міцний, але легко п’ється, особливо під акомпанемент легких закусок, салатів, рибних страв. Також можна замовити порцію золотого елю, виготовленого у Бельгії.

Пиво, зварене з вишнею або малиною – найкращий варіант для поціновувачів червоних вин. Наприклад, Lindemans Kriek. Пивоварня Blanche De Namur пропонує рожеве пиво.

Мені подобається сир із пліснявою

Підходить кисле пиво. Напій варять із використанням унікальних штамів дріжджів та бактерій. Смак солодкий та терпкий. Нагадує:

  • абрикос;
  • персик;
  • лимон;
  • апельсин.

Нотки стиглих екзотичних фруктів відчуваються у післясмаку. Дике пиво, як і сир із пліснявою, здається дивним, але найсміливіших потішить унікальними органолептичними властивостями.

Мені подобається ром чи віскі

Пиво часто витримують у бочках з-під віскі, скотчу або бурбону, оскільки для виготовлення цих напоїв їх не можна повторно використовувати.
Він насичується тими самими ароматами, як і міцний алкоголь. На деяких продуктах, доступних для замовлення в МАУДАУ, є позначка «ВA». Це означає, що пиво витримували у бочках.

У сучасному світі так багато крафтових пивоварень, що кожен знайде варіант для себе. Головне – не відмовлятися від експериментів.