4 Травня 2024 93

Fragolino: яким воно буває

Суничне вино, як перекладається назва, насправді виробляють із різних сортів винограду. Але точним підбором компонентів і технології вдалося досягти тонкого ягідного аромату. В оригінальне Фраголіно заборонено додавати ягідні соки, але для імпорту роблять і такі варіанти.

фраголино

Різновиди Фраголіно

Існує кілька основних видів, які виробляють за схожою технологією, але з різних сортів винограду. Найбільший попит мають ігристі вина Fragolino, але існують і інші види:

  1. Біле Bianco. Напівсолодке з міцністю до 10% приваблює солодощами з освіжаючими нотами суниці або полуниці. Воно відмінно підходить для складання слабоалкогольних коктейлів,
    до десертів або як аперитив. Його потрібно охолодити до 8 градусів та подавати у винних келихах. Можна взяти спеціальні форми для ігристих вин, які допоможуть зберегти бульбашки.
  2. Червоний Rosso. Воно також може бути рожевим, але з такою самою міцністю, як у попередньому пункті.
    Вино з легким суничним присмаком добре поєднується з усіма видами фруктів та ягід, а також підходить до десертів та сухофруктів. Не буде зайвим і добрий шоколад. Його намагалися повторити і українські винороби, ще в Радянському Союзі, але результат надто відрізнявся.

Ігристе Sparkling Wine приємно лоскоче горло насиченим смаком,
який тільки підкреслюють бульбашки. Але головною перевагою залишається його низька вартість.

Найкращі виробники Fragolino

Цей сорт вина поширений у всьому світі, тому до його виробництва підключилися різні бренди. Вони привносять нові нотки у звичний смак, тому є сенс замовити кілька варіантів у маркеті важливих штук.
На увагу заслуговують такі марки:

  1. Majestico. Представник італійського пантеону ліцензованих виноробів. Вони мають виноградники в провінції Модена з сортами Ламбруско, він же Ізабелла, і Сан-Джовезе. Продукція складається з 60% натурального вина та 40% виноградного соку. Також додають трохи полуничного екстракту.
    Відмінною рисою стали темні пляшки, що захищають від впливу сонячних променів.
  2. Fiorelli. Одна із марок відомої італійської компанії Toso s.p.A. Одне з найпоширеніших недорогих вин, але іноді бувають проблеми з постачанням. Спершу його продавали під оригінальною назвою, потім створили окрему марку. Зате включає чотири різновиди з різними ароматами та смаками.
  3. Novellina. Вишукане вино з подвійною ферментацією набуває особливо ніжного смаку. Його виробляють із власного винограду, який вирощують на півночі Італії. В Україну постачають біле, темно-рожеве та персикове.

Найчастіше Фраголіно розливають у пляшки по 0,75 або 1 літр.
Але нещодавно з’явилися компактні металеві баночки на 0,33 л. Їх зручно носити у сумочці або навіть пити на ходу, не витрачаючи час на роботу зі штопором.