27 Квітня 2024 89

Віскі Glenmorangie: особливості виробництва, асортимент

Glenmorangie – шотландський бренд віскі, відомий з 1843 року. Сьогодні це сучасний завод, який використовує всі останні технології дистиляційної справи, що дає змогу отримувати односолодовий скотч преміальної якості. Незалежно від сорту віскі, Гленморандж має чистий золотистий колір.
У букетах переважають солодкуваті ванільні та квіткові ноти. Віскі Glenmorangie постійно бере участь у професійних виставках, отримує медалі та високі відгуки. Але головна нагорода – визнання поціновувачів міцного алкоголю.

Особливості виробництва

Заводи бренду розташовані у шотландському окрузі Хайленді.
Алкоголь виробляють зазвичай шляхом дистиляції солоду і зернових культур. На підприємстві працюють досвідчені майстри. Багато хто з них віддав справі понад 20 років. Відданість бренду та високий професіоналізм, за заявою власників Гленморандж, це те, що допомагає створювати відмінний односолодовий скотч з унікальним балансом та ексклюзивними букетами.
.

Брагу переганяють, використовуючи 5-метрові чани. Це найвищі перегонні апарати у країні. Така конструкція забезпечує однорідність спиртів. Їх вдається отримати у великому обсязі з певним смаком та ароматом. Є в цьому ризики. Якщо партія вийде невдалою, то втрати заводу будуть чималими. Проте контроль на всіх етапах,
починаючи від постачання сировини до ферментації та перегонки, допомагає цього уникнути. Витримують спирти в бочках із різної деревини з-під хересу, бурбону, портвейну. Бочки постійно оновлюються. Так майбутні напої одержують максимальну органолептичну віддачу від просоченого вином дуба.

Лінійка віскі бренду

Glenmorangie виробляє лише односолодовий скотч різного віку. У лінійці бренду такі сорти:

  • Original. Віскі 10-річної витримки з переважаючими нотами ванілі, фруктів, квітів у букеті.
  • Lasanta. Цьому напою з лінійки Glenmorangie на сайті відведено окреме місце. Це 12-річний скотч з нотами горіхів, меду, квітів,
    сухофруктів та прянощів у букеті. Багатогранний складний букет роблять віскі дуже популярним у поціновувачів.
  • Signet. Букет демонструє нотки карамелі, апельсинового пудингу, кави та спецій.

Великий вибір колекційного віскі порадує тих, для кого шотландський скотч можна порівняти з витвором мистецтва. Їхню увагу привертають серії Private Editions,
Limited Editions, Grand Vintage. Кожна лінійка пропонує унікальні продукти різної тривалості витримки. Вік деяких перевищує 30 років. Такий віскі можна купити в магазині MAUDAU в подарунок близькому другу або улюбленому начальнику. Ціна залежить від сорту та обсягу пляшки.