1 января 2024 170

Тренди у дизайні ванних кімнат: що представлено на виставці Cersaie 2022?

Щороку в італійській Болоньї проходить міжнародна виставка сантехніки та керамічного покриття для ванних кімнат. Там провідні виробники Європи представляють нові колекції та формують тренди дизайну на найближчі роки. Разом з магазином сантехніки https://www.santechshara.ua/santehnika/ ми зібрали актуальні рішення для ремонту та найяскравіші новинки.

Сантехніка Simas

Якою буде сантехніка майбутнього?

На це питання можна відповісти одним словом — композитною. Популярність композитних матеріалів зростає протягом останніх 5 років, але виставка Cersaie 2022 показала їх домінування на ринку. З’являється все більше варіацій композитних матеріалів: матові, глянцеві, напівпрозорі чи повністю прозорі.

Не кажучи вже про нескінченну палітру різноманітних відтінків та фактур. З них виготовляють розкішні ванни, стильні кольорові умивальники та навіть душові піддони.

У 2022 році одразу декілька брендів представили композитні піддони, які встановлюються у рівень із підлоговою плиткою. Найцікавішими були моделі, що імітують бетон, різні породи дерева та каменю. Такий піддон можна обрати під колір плитки, щоб душова зона стала частиною ванної кімнати.

Або навпаки — обрати контрастну модель та візуально виділити душ. Але найбільш популярними для організації душової зони залишаються зливні трапи, які монтуються у підлогу чи стіну.

Як змінюється дизайн змішувачів?

На виставці Cersaie 2022 майже не було змішувачів із класичним хромованим покриттям. Дизайнери експериментують із кольорами, використовуючи технологію порошкового фарбування та PVD покриття. Поряд із вже звичними покриттями, що імітують мідь, золото, бронзу чи титан, з’являються яскраві кольори: зелений, жовтий червоний.

Кольорові змішувачі найчастіше представлені у колекціях, що демонструють індустріальну естетику. Це масивні крани, що імітують трубопроводи, або витончені стилізації під ар-деко. Серед душових систем популярними будуть технологічні блоки керування з інтегрованими у стелю верхніми лійками.

Кольорова кераміка — продовження вибухового тренду

Дизайнерам так набридла біла та молочна кераміка, що протягом останніх років вони дивують нас колекціями яскравих раковин різноманітних форм. Цього року тенденція продовжилась, адже багато компаній привезли на виставку яскраві колекції накладних та окремо стоячих раковин.

Раковина сантехніка

Найбільше схвальних відгуків отримав стенд компанії Simas, яка представила лінійку раковин в 6 глянцевих кольорах. Перегляньте новинки цього бренду, якщо плануєте оновити сантехніку.

Граніт та мармур — із трендів у класику

Які б тренди не полонили ринок сантехніки, незмінними залишаються два прийоми — імітація граніту та мармуру. Ці фактури зустрічаються у плитці, меблях, стільницях та навіть сантехніці. Багатьом подобаються брутальні гранітні мийки з матовою поверхнею.

Мармурові моделі виглядають більш вишукано та гармонійно поєднуються із більшістю сучасних стилів інтер’єру. Якщо ви хочете створити інтер’єр, який не втратить актуальності через 5-10 років, використовуйте фактури граніту чи мармуру.