1 января 2024 219

Ремонт: які інструменти точно знадобляться

Деякі українці наймають спеціалістів, щоб виконати ремонти у будинках або квартирах, але більшість робить їх самостійно. Для цього чоловіки використовують різні інструменти. Розглянемо, який інвентар точно знадобиться під час ремонту, для чого він потрібен.

квартира ремонт

Електроінструменти: must have для швидкого результату

Вибір обладнання залежить від виду робіт. Ремонт може бути поверхневим — поклейка шпалер, заміна фарбування стін, або капітальним — заміна підлоги, комунікацій. Якщо плануються роботи по різанні різних матеріалів — болгарка, те що має бути у будинку. Техніка легко впорається з поставленою задачею, вона зекономить сили майстра. Це набагато швидше, ніж різати дерево або метал ручною пилкою.

Перфоратор — необхідність, якщо плануєте робити нові отвори у стіні або твердих матеріалах. Окрім цього, варто подивитись електричні шуруповерти, адже з їх допомогою легко закрутити саморізи або викрутити ті, що заважають під час ремонтних робіт. Інші інструменти, що можуть знадобитися:

  • будівельний фен;
  • степлер;
  • бетонозмішувач;
  • дриль;
  • електролобзик.

Будівельний фен допоможе швидко зняти шар старого лакофарбового покриття. За допомогою будівельного степлеру легко з’єднати між собою не дуже тверді матеріали, наприклад, деревину. Бетонозмішувач необхідний, якщо плануєте заливати підлогу або створювати прибудову. Електроінструменти здатні пришвидшити хід ремонту та зекономити сили під час робіт.

Ручний інвентар: що має бути у хазяїна

Більшість чоловіків зберігає обладнання у спеціальних ящиках. Під час ремонту знадобляться такі інструменти:

  • викрутка — для видалення невеликих саморізів;
  • молоток — з ним легко забити цвяхи;
  • кельма — для роботи з бетонною сумішшю або штукатуркою;
  • будівельні ножі — зручно зачищати різні матеріали;
  • шпателі — для нанесення штукатурки у важкодоступних місцях.

Окрім цього, знадобляться ножиці по металу, плоскогубці, біти, торцеві головки та витратні матеріали — цвяхи, саморізи, шурупи та гайки. Можна придбати інвентар окремо або знайти набір інструментів. Рекомендуємо купувати професіональні вироби із якісної сталі.

Додаткове обладнання

Якщо плануєте оздоблювати стіни шпаклівкою або штукатуркою, рівень — must have для ідеального результату. Без нього є ризик криво покласти матеріали та отримати небажаний ефект. зазвичай рівень прикладають до поверхні та слідкують, щоб поплавок був посередині.

Рулетка грає важливу роль при плануванні ремонту. Варто виміряти стіни, підлогу, щоб розрахувати кількість витратних матеріалів. Це стосується фарби, шпалер, грунтовки і т.д. Не забудьте придбати драбину, коли її немає вдома. На обладнанні зручніше виконувати роботи на висоті, аніж на старих столах або табуретах. Варто купити подовжувач, коли розетки є не у кожній кімнаті. Якщо вдома є це обладнання, легко зробити ремонт швидко!