26 апреля 2024 626

Панелі МДФ: що це таке і які переваги матеріалу

Плита МДФ, абревіатура якої звучить як дрібно розподілена фракція, створюється шляхом подрібнення тирси під інтенсивним тиском. Їх виробництво відрізняється від простого ламінування тим, що воно дозволяє одночасно покривати передні та бічні частини меблів або інші обробки. Обрати й купити мдф плиту у Львові можливо при виготовленні меблів і деяких оздоблювальних виробів. Зовні даний товар нагадує ЛДСП, але відрізняються довговічністю та безпекою.

Плита мдф

На чому ґрунтується попит на матеріал

Відповідь на питання, що це за матеріал МДФ, однозначна – це особливий продукт з багатьма перевагами.

До них належать:

  • Безпека в навколишньому середовищі. Оскільки МДФ не виділяє небезпечних сполук, його часто використовують для виготовлення меблів, особливо для дитячих кімнат.
  • Витривалість. Ця властивість матеріалу дозволяє створювати широкі стелажі та вигнуті елементи меблевого фасаду.
  • Ефективна продуктивність. Плити МДФ стійкі до цвілі, небезпечних мікробів й грибка, а також до перепадів температурного режиму приміщення і підвищеної вологості.
  • Розумна вартість. Навіть якщо врахувати всі переваги, рушення дешевше, ніж компоненти з натуральної деревини. Якісно оброблена поверхня матеріалу робить її подібною до природного дерева.

Важливо відзначити, що МДФ простий в обробці. Яскравим прикладом стане оригінальна стільниця на кухню, придбати яку можливо за посиланням https://tomek.lviv.ua/catalog/stilnitsi/. Володіючи мінімальним набором обладнання, можна в домашніх умовах самостійно розрізати, свердлити, розкроювати матеріал. У процесі фрезерування на панелях не утворюються відколи та тріщини.

Різновиди товарної пропозиції

МДФ класифікується по декількох категоріях на основі можливостей застосування виробу в сучасному інтер’єрі:

  • Ламіновані плити. Найбільш типовий і популярний вид МДФ. Меблеві фасади виготовляються з матеріалів, на які нанесена плівка ПВХ. Основою корпусу шафи також може бути плита. Оскільки матеріал стійкий до механічних пошкоджень, його можна використовувати для виготовлення дитячих меблів.
  • Глянцеве емалеве покриття дощок. Ці панелі вимагають трудомісткого процесу виготовлення. Остаточні плити спочатку ґрунтуються, а вже потім поетапно фарбуються перед нанесенням емалі. Торці та лицьова сторона пластини покриті емаллю, зворотна сторона – матова та такого ж кольору.
  • Панелі під натуральний шпон. Найкраще підходять для антикварних меблів. Зробити з них моделі різних розмірів просто. Основна перевага такого типу МДФ полягає в тому, що він дешевший, ніж аналогічні вироби зі справжнього дерева.

Який би тип панелі МДФ не був обраний, з нього завжди можна виготовити якісні меблі, що радують око. Створення пакувальних коробок або контейнерів для транспортування різних предметів стало новим використанням МДФ.