29 апреля 2024 236

Де купляти деревину для будівництва будинку або бізнесу

Якщо ви хочете збудувати приватний будинок, або вже займаєтеся будівельним бізнесом, то вам потрібно багато деревини. В цьому матеріалі ми розглянемо де краще купувати будівельні матеріали та як купити вигідніше для ваших потреб на будівельному майданчику.

Дошка після пилорами

Скільки потрібно деревини для будівництва будинку

Якщо розглянути питання об’ємів деревини на будівництві будинків, то можна побачити, що число у кожного досить відрізняється. Можна робити з дерева тільки перекриття даху, а можливо використовувати для опалубок, каркасних стін та в інших вузлах конструкції. Зазвичай для приватного будинку купують 5-15 кубів деревини.

Якщо ви будуєте не великий будинок та деревина потрібна разово, то радимо купляти її на пилорамі. Вам наріжуть дошку у потрібний розмір та привезуть у потрібній кількості. Це найдешевший варіант, якщо ви хочете побудувати один будинок.

Деревина для бізнесу

Якщо ви займаєтеся будівельним бізнесом і потрібно багато деревини, то покупка її на пилорамі вже може здатися не такою вигідною. У цьому випадку краще купляти кругляк напряму у постачальників через біржі деревини.

Наприклад, ви можете зареєструватися на аукціоні з продажу необробленої деревини https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/yak-kupyty-grabovu-derevynu-na-auktsionah-tov-uub/ та купити необхідний об’єм.

Звичайно, потрібно буде її обробити перед використанням, але якщо ваші об’єми в місяць великі, то своя пилорама буде гарним вкладенням коштів. Ви зможете самостійно робити собі потрібну дошку у потрібному об’ємі та не залежати від постачальників. Це може бути досить зручно та вигідно. Необроблена деревина вийде значно дешевша, ніж у власника пилорами, який заробляє на обробці.

Необроблена деревина

Як зареєструватися на біржі

На сайтах бірж є повна інструкція які існують критерії для участі у торгах. Вам потрібно буде:

  • Ознайомитися з умовами торгів
  • Зареєструватися
  • Виконати умови біржі для участі в торгах та чекати на проведення аукціону

Цей шлях може здатися не таким легким як купівля деревини на ринку, але й економія значна. Тому якщо ви займаєтеся професійно будівельним бізнесом та кожен місяць потрібно багато деревини, то радимо звернути увагу на кругляк та його самостійну обробку. Це вийде дешевше та більш зручно, ніж купляти кожен раз дерево на пилорамі з націнкою.

Найбільш популярні розміри деревини для будівництва

Якщо ви будуєте звичайний будинок, то існує декілька розмірів, які мають найбільший попит. Наприклад в каркасних будинках найчастіше використовуються ці розміри:

  • 50х150
  • 50х50
  • 50х100
  • 25х50

Зазвичай ці розміри є у кожного постачальника. Але якщо вам потрібні якісь інші розміри, то покупка кругляка та самостійна його обробка має сенс і буде досить вигідною для вас. Не потрібно буде чекати поки вам зроблять необхідний розмір та привезуть. Ви все зможете зробити самостійно на власній пилорамі та отримати необхідну кількість дощок потрібного розміру саме під ваш об’єкт.

Висновки де краще купляти деревину

Якщо ви будуєте один будинок, то вам краще буде купляти деревину на пилорамі. Там вам поріжуть її в необхідний розмір та привезуть необхідну кількість. Вам не потрібно буде самостійно нічого обробляти та мати власний цех з розпилювання дерева.

Якщо ви займаєтеся будівельним бізнесом, то ви можете замислитись над покупкою власної пили для обробки кругляка та купляти деревину одразу з лісогосподарства через торги. Це буде найдешевший варіант отримати велику кількість дерева у потрібному розмірі по мінімальній вартості.

Сподіваємося що наш матеріал був корисний для вас і тепер ви знаєте де краще купляти деревину в залежності від ваших потреб. Вдалого будівництва.