1 января 2024 318

9 причин купити електродуховку

Вибір нової побутової техніки — непросте та відповідальне завдання для користувачів. Особливо коли йдеться про духовку, у якій має бути зручно готувати різноманітні кулінарні шедеври.

Електродуховки мають широкий набір функцій, концептуальний дизайн і підвищений рівень безпеки під час використання. Якщо ви вирішили спростити процес приготування їжі та купити електродуховку, то варто дізнатися про ключові критерії вибору.

Електрична духовка

Переваги електродуховки

Чому популярність такого типу духових шаф росте з кожним роком? На те є ряд причин:

  1. Всередині печі виробник може встановити велику кількість різноманітних нагрівальних елементів, значно розширивши варіанти застосування.
  2. Є можливість використання додаткових аксесуарів, які допоможуть у процесі приготування їжі: вентилятор, гриль, генератор пари.
  3. Девайси можуть працювати на мінімальних температурах: на 60°C можна підігріти страву або сушити фрукти, овочі, зелень.
  4. Електродуховки можуть швидко розігріватися до високих температур. Наприклад, до 500°C, що дозволяє ефективно очищувати внутрішні поверхні за допомогою процесу піролізу.
  5. Використання електроніки дозволяє налаштовувати температурний режим із точністю до градуса.

Які характеристики впливають на роботу електричних духових шаф з максимальною ефективністю?

1. Низьке енергоспоживання

Більшість пристроїв в асортименті магазинів мають клас енергоефективності А+ або А++. Під час нагріву ТЕНів духовка активно споживає електроенергію. Але щойно досягається температурна ціль — пристрій переходить у режим гнучкої економії.

Якщо часто не відкривати дверцята та не провокувати спрацювання датчиків, то можна спожити в півтора раза менше ресурсів, ніж вказано в технічному паспорті приладу.

2. Різноманітні варіанти керування

Частіше за все тип управління напряму пов’язаний із дизайном пристрою.

  1. У ретро-моделях або класичних використовується механічний поворотний регулятор температурних режимів.
  2. У пристроях із сучасним дизайном використовують сенсорні панелі або цифрові екрани. Стильно, зручно, температурний режим налаштовується з високою точністю.

3. Додаткові можливості для приготування страв

Електродуховки мають ширший набір опцій і відкривають нові можливості для приготування класичних страв.

  1. Комбінування нижнього, верхнього та бокового нагріву.
  2. Конвекція — для запашної та пишної випічки.
  3. Гриль — дозволяє приготувати м’ясо зі смачною скоринкою, як на відкритому вогні.
  4. Подача пари — для приготування дієтичних страв зі збереженням корисних речовин.
  5. Функція мікрохвильовки — дозволяє зекономити місце та не встановлювати два кухонні прилади. Швидкий та якісний розігрів будь-якої кількості їжі.

4. Безпека

Якщо у вашому будинку якісна електропроводка та грамотне розведення потужності, то електричний прилад не нашкодить під час використання. Для захисту від можливих опіків у магазині Алло в Одесі можна придбати моделі з тришаровим склом і тангенціальним охолодженням корпусу. Також можна підібрати моделі з «дитячим» замком для блокування дверцят.