4 мая 2024 183

Як обрати металочерепицю за параметрами. Огляд та поради.

Кожен хто будує, або вже має приватний будинок замислюється яку покрівлю вибрати та яке покриття буде найбільш привабливим за ціною та довговічним. Існує безліч різноманітних матеріалів, якими можливо оздоблювати дах і всі вони відрізняються по характеристиках та цінами.

У цьому матеріалі ми хочемо розповісти як обрати металочерепицю за параметрами. Це досить не складно, але потребує трохи розібратися на що важливо звертати увагу при покупці та які параметри важливі. Металочерепицю дуже часто використовують, тому що вона коштує не дуже дорого, довговічна та гарно виглядає.

Металочерепиця

Важливі параметри при виборі металочерепиці

Металочерепиці існує досить багато різновидів. Вона відрізняється за металом, товщиною, дизайном, ціною. Погляньте на будь-якому сайті, наприклад — bud-materialy перелік матеріалів і ви зрозумієте, що потрібно добре підготуватися перед замовленням і купівлею. Спочатку розібратися досить складно. Розглянемо найважливіші параметри на які слід звертати увагу при виборі металочерепиці. Основні з них:

  • Товщина металу
  • Форма металочерепиці
  • Товщина фарби
  • Яка кількість цинку

Кожен з цих параметрів важливий. І якщо форма металочерепиці впливає тільки на зовнішній вигляд, то параметри матеріалу впливають на те, як він буде виглядати через деякий час та скільки років прослужить. Розглянемо більш докладно кожен з цих параметрів.

Товщина фарби

Чим більше товщина фарби, тим краще буде захищений матеріал від впливу зовнішніх факторів. Існує декілька основних типових товщин:

  • Європейські виробники – матова 35 мк/м², глянцева поверхня 25 мк/м²
  • Китайські виробники – матова 25 мк/м², глянцева поверхня – 15 мк/м²

Ще відмінність полягає в тому, що європейські виробники намагаються покривати однаковим шаром всю поверхню листа. Наприклад, для матової поверхні усюди буде 35 мк/м², а у китайських виробників покриття може бути в одній точці задекларованим виробником, а в іншій трохи меншим.

Кількість цинку

Чим більший шар цинку на вашій металочерепиці, тим довше може прослужити матеріал і тим довшу гарантію може запропонувати виробник на наскрізну корозію металу. Основні різновиди покриття цинку:

  • 1 клас – 225-275 Zn g/м²
  • 2 клас – 140-200 Zn g/м²
  • 3 клас – 80-100 Zn g/м²

Зазвичай на 1-2 клас дають виробники гарантію від 10 років захисту від наскрізну корозію металу. Третій клас може прослужити менше.

Товщина металу

Чим товщий матеріал, тим більше навантаження він може витримати. Зазвичай металочерепиця виготовляється з металу 0,5 мм та 0,45 мм. Європейські виробники використовують 0,5, а багато інших 0,45. Чим товщий метал, тим краще.

Дизайн металочерепиці

Вище у нашому матеріалі є фото на якому ви можете побачити різноманіття дизайнів металочерепиці. Дизайн та колір слабо впливають на якість, тому обирайте те, що більше вам подобається.

Також для вибору доступно досить багато кольорів. Ваш дах може бути звичайного кольору, а може бути веселого помаранчевого, чи навіть чорного, чи зеленого. Вибирайте те що вам до вподоби.

Висновки як обрати металочерепицю

У нашому матеріалі ми описали основні параметри як обрати металочерепицю. Ми радимо вам купувати якісний матеріал та не економити заради тимчасової вигоди. Черепиця купується на багато років та робити заново усе буде набагато дорожче. Вибирайте матеріал з якісним покриттям цинком, щоб покриття прослужило багато років без корозії. Вдалого вибору.