1 января 2024 184

Як обрати бойлер за розміром та формою бака

Практично в кожній оселі є або потрібен водонагрівач. Якщо не встановити його, то доведеться мити руки та купатися у холодній воді. Для сучасної людини це майже нестерпні умови. Тому всі люди при купівлі нового житла, або при ремонті планують встановити бойлер та користуватися гарячою водою.

Існує багато матеріалів на тему вибору бойлера, але зазвичай не зрозуміло, а який саме бойлер вам підійде за розміром та формою. Щоб спланувати цей етап ремонту ми вирішили написати цей матеріал, щоб ви розібралися та мали змогу вибрати найкращу для себе модель.

бойлер у ванній кімнаті

З чого почати вибір бойлера

Перше що ви повинні для себе вирішити – де бойлер буде встановлений. Важливо правильно розрахувати скільки місця потрібно для встановлення конкретної моделі й тільки після цього дивитися які кращі бойлери та що існує на ринку.

Щоб правильно розрахувати розміри ви повинні додати до бойлера 10-20 см зверху, знизу та по боках на встановлення та проміжок на обслуговування, доступ. Також, якщо бойлер встановлюється над унітазом, або пральною машинкою повинно залишатися місце для зручного користування цими предметами.

Які існують бойлери

Багато компаній виробляють водонагрівачі у різних форм факторах та з різноманітними характеристиками. Існують рейтинги та переліки виробників, наприклад https://10-boilers.com.ua/top-vyrobnykiv-boyleriv/, які пропонують різні моделі та з різним типом встановлення та розмірами. Без підготовки в цьому буває досить важко розібратися.

Більшість бойлерів встановлюються вертикально. Тобто вузькою частиною його можливо встановити у невеликий проміжок. Взагалі існують два типи встановлення:

  • Горизонтальний бойлер. Це буває зручно, коли вам потрібно встановити бойлер під стелею та щоб під ним залишилось місце для пральної машини з окремою сушаркою. Або ви хочете встановити бойлер впродовж стіни та є хороше місце для цього.
  • Вертикальний бойлер. Найбільш розповсюджений варіант. Такі моделі часто встановлюються в типових квартирах в туалеті над унітазом. В такі приміщення влізає бойлер 50-100 літрів. Залежить від висоти стелі.

Як ви бачите з нашого переліку в вас є два варіанти – горизонтальні моделі та вертикальні. Останні коштують трохи дешевше, тому що така конструкція більш легка в виробництві. Але й горизонтальні моделі можливо знайти за приємною ціною.

Водонагрівач

Бойлери за формою

Якщо раніше існувала тільки циліндрична форма бойлера, то зараз завдяки конкуренції серед виробників існують ще декілька досить привабливих типів бойлерів:

  • Плоский
  • Прямокутний
  • Тонкий або slim
  • А також звичайний циліндричний

Завдяки цьому ви можете вибрати той тип, який вам більше подобається та підходить під параметри вашої ванної кімнати чи приміщення де буде встановлений водонагрівач.

Який бойлер обрати за розміром бака

Якщо ви обираєте бойлер для звичайної квартири, то зазвичай люди купляють такі варіанти бойлерів:

  • 50 літрів
  • 80 літрів
  • 100 літрів

З нашого досвіду можемо вам сказати, що 80 літрів може бути достатньо, якщо ви не полюбляєте довгі приймання душу та не полюбляєте тривалий час приймати ванну. Взагалі чим більший бойлер буде встановлений, тим комфортніше їм буде користуватися. Чим більший буде запас гарячої води, тим краще. Тому, якщо є місце, то встановлюйте модель на 100 літрів. Якщо місця немає, то обирайте на 80.

50 літрів буде достатньо для однієї людини. Але якщо живе дві людини, які будуть приймати душ один за одним, то для другої людини води може бути не достатньо і це стане проблемою. Тому краще обирайте серед 80 та 100 літрових моделей.

Висновки як обрати бойлер за розміром та типом встановлення

Якщо зробити висновок, то обирайте бойлер виходячи з параметрів та розмірів вашого місця встановлення. В деяких приміщеннях може бути встановлений тільки вертикальний бойлер, а в деяких краще підійде горизонтальна модель.

Не забувайте про технологічні проміжки для встановлення та зручного обслуговування. Заздалегідь прораховуйте як ви будете користуватися речами поруч та чи не буде заважати вам занадто великий водонагрівач в цьому місці.

Радимо купляти моделі на 80 чи 100 літрів. Чим більше буде ваш бойлер, тим більше ймовірність того, що води вистачить на усіх. Вдалого вибору та купівлі бойлера. Сподіваємося що наш матеріал був корисний для вас і тепер ви знаєте як обрати для себе найкращу модель.