1 января 2024 67

Як замовити перетяжку меблів Київ або оновити старі меблі своїми руками?

Заміна оббивки – гарантований засіб оживити дизайн приміщення, освіжити антикваріат, замінити застарілий акцент, створити елемент, котрий об’єднає ваш простір.

диван перетяжка

Коли варто зберегти звичний предмет побуту?

Аби відповісти потрібно оглянути його. Спробуйте взяти та гарненько струсити. Він рухається, скрипить, твердий? Дослідіть нижню частину виробу. Одразу відчуваєте опір? Швидше за все, це вказує на якісну систему гвинтових пружин.

Далі можна спробувати підняти кінець. Вам тяжко? Якщо так, то у вас, мабуть, рама з твердої деревини. Все це ознаки того, що річ якісна та довговічна. Отже, доцільно її залишити. Існує ще один спосіб: раз вам сумно бачити, як ця річ старіє, дайте їй друге життя.

Може вам важко визначитися, тоді зверніться до професіонала, який проведе огляд на місці. Майстер зразу приїжджає з великим асортиментом зразків тканин, тому ви зможете знайти необхідний варіант.

Можливо виконати роботу самотужки?

Вирішивши піти шляхом «зроби сам», вдасться заощадити трохи грошей. Але треба враховувати тривалість проєкту та якість виконання. Зрештою, час — теж витрати.

Віддайте перевагу тим задумам, які відповідають вашому рівню навичок. Для досягнення найкращих результатів ми рекомендуємо братися тільки за перетяжку стільців у випадках, де оббиті лише подушки чи невелике сидіння.

Основні положення:

  1. Уважно вибирайте матеріал

Це буде родзинкою у вашому інтер’єрі. В чому ваша мета: перетворити предмет на ефектний чи пожвавити той, який використовуєте постійно? В одному випадку слід віддати перевагу сміливішій тканині, а в іншому — більш універсальній та міцній.

Наприклад, коли вам справді потрібен цей білий диван, придбайте текстиль, що відштовхує рідину, несхитний до плям і запахів, стійкий до стирання та миється, наче новий.

  1. Обережно видаліть тканину

Повільно починайте знімати оббивку. Може виникнути спокуса розрізати матеріал. Та все ж постарайтеся цього не робити. Пізніше він вам знадобиться непошкодженим.

  1. Очищення меблі

На цьому етапі виявиться захований пил і сміття. Зараз чудова можливість виправити ситуацію. Влучний момент відновити подушки засобами для чищення, можливо щось перефарбувати.

  1. Точно виріжте нове покриття

Процес буде простішим, якщо збережете свою стару оббивку. Покладіть її поверх нової. Викроїть полотно відповідного розміру та форми. Не поспішайте й слідкуйте, щоб лінії переносилися якомога точнішими.

При заміні деталей, на яких були шви, використовуйте швейну машину, для імітації їх в міру своїх можливостей.

  1. Скріпіть, прикріпіть чи прикрутіть тканину до меблів

Прикладіть виріб на законне місце. Потім розгладьте та загніть по краях деталі, до якої його прикріплюєте.

Закріплюйте за допомогою скоб та степлера, кнопок або шурупів та викрутки. Виберіть метод залежно від того, яким чином було прикріплено спочатку.

Працюйте тут чимдуж ретельніше, намагаючись розгладжувати відріз тканини після встановлення кожного закріплювального елементу.

перетяжка стільця

Як обрати спеціаліста?

Погодьтеся, коли хочеться уникнути можливих помилок та не гаяти дорогоцінний час, краще звернутися до перевіреного фахівця. Кому ви довірите свою улюблену софу, крісло, м’який куточок?

Ось декілька доречних порад:

– Завжди переглядайте деякі попередні роботи майстра, перш ніж натиснути вирішальне “Замовити”.

– Не обирайте просто найдешевшу ціну – скоріш за все прийдеться дорого заплатити за таке рішення згодом.

– Задайте спеціалістам питання: видаляєте всю попередню тканину? Скільки часу займе проєкт? Вони надішлють вам фотографії в процесі? З вами зв’яжуться у разі виникнення проблеми?

На сайті Рем-меблі є відповіді на ці та інші запитання. Перегляньте наші роботи та ознайомтесь із цінами на втілення вашої мрії в реальність.