2 января 2024 274

Як вибрати плитку для ґанку за параметрами

Кожен хто вже має свій дім, або тільки замислюється про будівництво, хоче щоб усе було красиво та довговічно. Щоб так сталося, потрібно усе заздалегідь продумати та знайти найкраще рішення. У цьому матеріалі ми розповімо як вибрати вуличну плитку для оздоблення ґанку.

На які параметри варто звернути увагу. Чому плитка моє бути морозостійка та не слизька. Яка ціна якісного матеріалу та яку краще вибрати. Про все це читайте у нашому матеріалі.

Плитка на вулиці

Важливі параметри вибору плитки для ґанку

Якщо ви хочете, щоб у вас на подвір’ї було красиво та затишно, потрібно вибрати якісні оздоблювальні матеріали. Плитка буває дуже різною, тому треба ретельно вивчити параметри та вибрати найкращий варіант не тільки за дизайном, а й за характеристиками.

Якщо ви введете в будь-який пошуковик запит плитка на ганок купити в ABCCeramica, то побачите що параметрів, видів, дизайнів дуже багато. Розберемо кожен з важливих параметрів окремо.

Ступінь слизькості

Мабуть, один з найважливіших параметрів для вулиці – це ступінь слизькості. Вам дуже важливо обрати самий не слизький варіант, тому що в мокру погоду, або взимку дуже важливо, щоб плитка була безпечною. Може ви помічали, іноді деякі магазини, офіси чи кафе не звертають уваги на цей параметр та на їх плитці можливо впасти та зламати руки, ноги.

Такі слизькі варіанти для вулиці покупати взагалі не можна. Тому при виборі плитки звертайте увагу на те якою плитка може бути коли слизько, або холодно. Щоб перевірити цей параметр спробуйте змочити плитку водою та проведіть чимось схожим на підошву, або рукою.

Якщо слизько, то для вулиці краще не купувати. Деякі виробники одразу на упаковці вказують цей параметр, що плитка не слизька взимку та у мокру погоду – підходить для вулиці. Обирайте саме такі варіанти для ґанку та на сходи.

плитка на вулиці

Вид матеріалу

Основні два види матеріалів, якими оздоблюють ґанок:

  • керамічна плитка
  • керамограніт

В основі керамічної плитки червона або безбарвна глина. В керамограніті кварцевий пісок, глина, плавні, каоліни, вода. Під дією тиску, високої температури й отримують керамограніт. Цей матеріал має більш високі показники по морозостійкості, механічним навантаженням та довговічності, ніж керамічна плитка, але і ціна вища.

Керамограніт зараз дуже часто використовується та стає все біль популярним для оздоблення внутрішніх приміщень та вуличного оздоблення. Тому, якщо ви хочете обрати найбільш довговічний матеріал по характеристиках, то радимо використовувати для вуличного оздоблення саме керамограніт.

Морозостійкість

Чим більше циклів заморожування може витримати матеріал, тим краще. Зазвичай виробники вказують цей параметр на упаковці. Тому звертайте увагу скільки циклів морозостійкості гарантує виробник та обирайте плитку, яка має найбільшу морозостійкість.

Керамограніт більш стійкий по цьому параметру, тому що його водопоглинання зазвичай не перевищує 0,05%, а у керамічної плитки цей показник до 3-10 відсотків.

Дизайн

З приводу дизайну ми не будемо давати особливих порад, тому що у кожного господара різний смак та побажання. Але якщо ви хочете, щоб оздоблення виглядало стильно, то обирайте нейтральні кольори. Радимо пошукати приклади на різноманітних дизайнерських сайтах та на відео.

Так ви зможете побачити як різні кольори виглядають не тільки на картинках, а й у реальних умовах. Так буде легше зорієнтуватися при покупці та виборі.

Плитка біля басейну

Ціна якісної плитки

Якісна плитка у Києві та по всій Україні може коштувати достатньо дорого, але завжди є різноманітні варіанти в одного й того ж виробника. Можливо придбати варіанти українського виробництва, є варіанти закордонних виробників. Є бюджетні лінійки якісної плитки, а є дизайнерські моделі. Обирайте те, що влаштує ваш бюджет.

Радимо вивчити різні варіанти на ринку, пошукати в торгових центрах, на ринках, завітати у магазини кераміки, можливо у вашому місті є магазин-склад плитки ABCCeramica — https://abcceramica.com.ua/. Пошукайте на різних сайтах та інтернет-магазинах, наприклад за посиланням вище ви можете знайти моделі з фото та запитати ціни.

Якщо ціна влаштовує, то обрати й купити. Якщо ні, то шукати поки не знайдете прийнятний варіант за ціною, дизайном та параметрами. Порадьтеся з різними консультантами, можливо вони допоможуть знайти те, що вам потрібно та підійде за ціною, характеристиками.

Вивчайте всі варіанти, так ви зможете знайти найкраще. Бажаємо вдалого вибору. Сподіваємося наш матеріал допоможе вам при виборі якісних матеріалів для вуличного оздоблення ґанку та інших поверхонь.