1 января 2024 576

Як вибрати міжкімнатні двері в класичному стилі

Чому одна модель міжкімнатних дверей коштує 5 тисяч гривень, а інша 25, хоча дизайн однаковий ? Ми вирішили розповісти вам, як вибрати якісні міжкімнатні двері, та чим вони відрізняються.

Які існують види міжкімнатних дверей за ціною, дизайном та розміром. Порадимо, як вибрати оптимальний варіант для вашої квартири, чи дому.

міжкімнатні двері

Що потрібно для вибору міжкімнатних дверей

У першу чергу вам потрібно визначитися за декількома параметрами. У якому стилі ви хочете двері та у якому кольорі. Це будуть сучасні двері хайтек, чи двері в класичному стилі, біле полотно, чи з малюнком дерева.

Після цього ви повинні визначити для себе, яку суму коштів ви готові витратити на двері. Від цього буде залежати їх довговічність та матеріал виготовлення. Буде це натуральне дерево, чи найдешевші ламіновані моделі.

І останнє питання – це розмір дверного пройму та наявність в магазинах вашого міста. Розкажемо про кожне питання по черзі.

Види дизайну міжкімнатних дверей

Міжкімнатні двері бувають з різним дизайном. Для того, щоб вибрати оптимальний варіант ви повинні визначитися який стиль вас більше приваблює, та в якому стилі ваш ремонт. Двері бувають у стилях:

  • Сучасний хайтек
  • Класичні двері
  • Модерн
  • Лофт та інші.

Виходячи з дизайну вже можливо підбирати двері з різноманітними особливостями дизайну. Можливо вибрати двері глухі, зі склом, розсувні, чи приховані, котрі зливаються зі стіною.

Підбирайте двері під ваш вид ремонту та основні кольори в дизайні інтер’єру – не помилитися.




Вибір дверей за матеріалом виготовлення

У першу чергу на вартість дверей впливає матеріал їх виготовлення. Найдорожчі варіанти виготовляються повністю з масиву дерева. Найдешевші двері – ламіновані плівкою. Середній варіант – це шпоновані, крашені моделі.

Шпоновані – це коли на дерев’яний каркас зверху клеять тонкий шар натурального дерева. Візуально такі двері майже не відрізнити від дверей виготовлених повністю з масиву дерева. Але шпоновані двері набагато дешевші повністю дерев’яних моделей. У покупців вони дуже популярні. Займають середню цінову категорію.

Дешевшими будуть двері з ламінацією плівкою, а не натуральним деревом на фасаді. Такі моделі використовують штучну плівку та виглядають просто.

Двері більш сучасного стилю – фарбовані. Їх виготовляють з клеєного бруса, та плит МДФ. Верхній шар фарбують у потрібні кольори та покривають лаком. Також є приховані двері – це коли полотно двері зливається зі стіною. Не використовується лиштва, та створюється враження, що двері є частиною стіни, а не окремим елементом.

Висновки як вибрати матеріал дверей

Якщо ви не знаєте як вибрати, то є декілька порад. Для класичного стилю інтер’єру вибирайте ламіновані двері, шпоновані, чи з масиву дерева. Усе залежить від вашого бюджету. Оптимальним варіантом будуть двері у середньому ціновому сегменті – це з покриттям шпоном.

Якщо у вас квартира, чи дім у сучасному дизайні, то вам оптимально підійдуть сучасні моделі. Це фарбовані двері з МДФ, двері зі скла, та зі скритим монтажем. Такі моделі оптимально впишуться у будь-який сучасний інтер’єр.

Вибір дверей за розміром та наявністю у магазинах

Існують моделі, котрі виготовляються масово на виробництві, та є завжди у наявності на складі. Це двері під звичайні масові розміри – 2 метри заввишки, та 60-90 см шириною. Це стандартні розміри дверей, котрі виготовляє більшість компаній.

Також є не стандартні моделі за формою та розміром. У цьому випадку ви повинні розуміти, що за таке замовлення потрібно буде заплатити набагато більше грошей, та зачекати до місяця часу, поки їх виготовлять. Не стандартні розміри – це висота 180 см, та вище 2 метрів,  з шириною 40-100 см, з кроком 1 см.

Наприклад, двері 240 см висотою, та 87 см шириною, будуть коштувати вам дуже дорого. Краще замовляти моделі зі стандартними розмірами. Це буде швидше та дешевше.

Висновки, як вибрати міжкімнатні двері

Міжкімнатні двері – це елемент дизайну, який буде у вашій квартирі упродовж всього життєвого циклу ремонту, а іноді й до кінця користування вашим житлом. Тому важливо вибрати найкращий та довговічний варіант дверей.

Наші поради:

Вибирайте ґрунтуючись на тому, який тип ремонту ви робите та у яких кольорах. Для сучасного стилю вибирайте двері фарбовані з МДФ, з прихованим монтажем, чи скляні варіанти. Також підійдуть шпоновані двері у сучасному стилі.

Для класичного стилю вам підійдуть двері з масиву дерева, ламіновані, та шпоновані варіанти у класичному дизайні.

По розміру користуйтесь типовими варіантами. Це 60-90 см ширина, 200 см висота. Такі двері будуть коштувати адекватних грошей, та ви зможете купити їх швидко. Не доведеться чекати місяцями та переплачувати кошти за нестандартні розміри.

Сподіваємося що наш матеріал був корисний для вас. Тепер ви зможете вибрати найкращий варіант дверей для вашої оселі самостійно.