7 мая 2024 226

Які аксесуари вибрати для тварини: поради від Аврори

З появою домашнього улюбленця вдома у тебе додаються турботи. Він наче друга дитина, адже його потрібно пестити, правильно виховувати, дбати про здоров’я та збалансоване харчування. Тобі знадобляться спеціальні засоби, завдяки яким догляд за пухнастиком буде простим і приємним.

Купуй аксесуари для тварин в інтернет-магазині Аврора, створюй комфортний побут для свого улюбленця. Окрім корму й води, тобі знадобляться інші товари, які допоможуть подбати про здоров’я котика або собаки. Деякі варто придбати відразу після появи пухнастика в тебе вдома, адже вони знадобляться уже в перший день.

Кіт з міскою

Які товари потрібні для тварини

Доглядати за улюбленцем – означає не тільки купувати для нього корм і вчасно змінювати воду. Перше, що потрібно зробити, коли в тебе з’являється пухнастик, – облаштувати для нього комфортне місце, де він відпочиватиме. Залежно від породи й розміру тварини знадобиться підстилка або будиночок. Не забудь відразу придбати лоток і наповнювач для туалету – сучасні матеріали зручніші за звичайний пісок.

Якщо в тебе з’явився кіт або собака довгошерстої породи, за ним потрібно доглядати ретельніше. Це стосується, зокрема, шерсті: щоб вона завжди була чистою й не скочувалася в клубки, варто придбати ножиці й щітки. Вони допоможуть під час щоденної або періодичної гігієни улюбленця, зокрема під час боротьби проти бліх, купання після прогулянок тощо.

Не забудь придбати спеціальний шампунь, він стане гарним профілактичним засобом проти паразитів. Якщо ти вирішила завести собаку, пам’ятай, що з нею необхідно гуляти щодня. Для великих, бійцівських порід обов’язково потрібно придбати намордник – навіть коли твій вихованець мирний та слухняний, краще відразу передбачити будь-які проблеми. Ще один необхідний аксесуар для прогулянки – повідець, без нього не обійтись, коли тваринка дуже активна.

Собака повідець

Асортимент аксесуарів і поради з вибору

Окрім місця для відпочинку, у домашнього улюбленця має бути окреме, де він постійно їстиме й питиме. Як котові, так і собаці потрібно щонайменше дві миски: одна – для їжі, друга – для води. Для виготовлення цих аксесуарів використовують різні матеріали:

  • нержавіюча сталь. Це найміцніші моделі з наявних, вони підходять для дуже активних і великих тварин. Можна не боятися, що цей виріб зіпсується, лишаючи улюбленця з ним без нагляду;
  • пластик. Такі миски доступні за ціною й популярні, проте не завжди підходять цуценятам – малюки можуть гризти й псувати їх;
  • кераміка. Важчі за попередні, такий посуд не зможе перекинути навіть дорослий собака. Проте для надто активних і грайливих пухнастиків кераміка не підходить – це дуже крихкий матеріал.

Коли купуються посуд та амуніція для тварин, має значення не тільки характер, а й порода улюбленця. Собаці з довгими вухами (спанієлю або сетеру) краще придбати довгу миску у формі конуса. Якщо мордочка у тваринки коротка (наприклад, у кота), варто купити неглибоку посудину, щоб було зручно з неї їсти й пити.

Нашийник – ще один необхідний аксесуар, особливо для власника собаки. В міру того, як тварина росте, його потрібно змінювати, адже обхват шиї збільшується. Вибір залежить від типу породи й характеру вихованця. Якщо його потрібно муштрувати, коригувати поведінку, підійде ривкова модель із металу у вигляді ланцюжка. Цуценяті можна придбати звичайний нейлоновий виріб.

Купуй необхідні аксесуари для свого улюбленця в інтернет-магазині Аврора з доставкою до однієї з-понад 1000 торгових точок мережі в Києві, Івано-Франківську, Харкові та інших містах. Отримати товар можна також у відділенні кур’єрської доставки.