29 апреля 2024 93

Яку підлогу обрати для ванної кімнати

Якщо ви зараз займаєтеся ремонтом, то неодмінно стане питання фінішного оздоблення кімнат та ванної. У цьому матеріалі ми розповімо які існують варіанти оздоблення ванної кімнати та що буде краще вибрати.

Які варіанти підлоги для ванної є актуальними, а які зовсім не підійдуть для мокрих приміщень. Огляд основних матеріалів та варіанти оздоблення підлоги ванної кімнати на теперішній час. Про все це читайте у нашому матеріалі.

Підлога ванної кімнати

Чому важливо ретельно підійти до оздоблення ванної кімнати

Ванна кімната зазвичай одне з найвологіших місць у кожній оселі. В ній високий показник вологості та багато води. Все це накладає свої обмеження на використання матеріалів оздоблення стелі, стін на підлоги. Матеріали повинні витримувати високу вологість впродовж тривалого часу та не деформуватися.

Деякі думають що можливо покласти підлогу у ванній кімнаті з ламінату. Але це буде великою помилкою. Ламінат не витримає такого навантаження вологістю і швидко вийде з ладу. Якщо вам подобається малюнок дерева та інші фактури ламінату, то краще використати вінілові підлоги. Що це таке ви можете подивитися за посиланням holz.ua/ua/pol/vinilovye-poly, там також є ціни та як виглядає матеріал.

Вінілова підлога буде кращим вибором для ванної кімнати, тому що не боїться води та вологості. Це досягається завдяки матеріалу з якого вона виготовляється. Тому використання вінілової підлоги у ванній кімнаті буде хорошим варіантом. Якщо у вас по усій іншій площині кімнат укладений ламінат. Можливо підібрати приблизно однаковий малюнок та оздоблення підлоги буде виглядати органічно.

Вінілові підлоги

Вінілові підлоги досить швидко зайняли свою долю ринку у покриттях для ванних кімнат та інших приміщень. Це досягається завдяки їх перевагам:

  • Не боїться води. Вінілова підлога водостійка та легко витримає постійне навантаження водою, паром та вологим середовищем. Вона не деформується та зберігає всі свої властивості.
  • Матеріал безпечний для людини. Не виділяє у повітря шкідливих речовин та може використовуватися у будь-яких приміщеннях.
  • Вінілові підлоги досить довговічні. Середній час експлуатації становить близько 20 років.
  • Матеріал досить теплий. Він виграє по відчуттях дотику у керамічної плитки, але не такий теплий як ламінат, який завдяки дереву відчувається теплішим.
  • Міцний матеріал, стійкий до температурних деформацій та зашкоджує розмноженню шкідливих мікроорганізмів.
  • Легка в укладанні та в догляді.

За всі ці параметри вінілова підлога і стала популярним видом оздоблення на ринку. Тому, якщо вам потрібен матеріал з перерахованими властивостями, то радимо звернути уваги на цей від підлог для ванної кімнати та інших приміщень.

ванна кімната підлога

Які ще існують варіанти оздоблення підлоги ванної кімнати

Не тільки вінілова підлога популярна на ринку.  Є також і інші варіанти, які заслуговують на вашу увагу.

Керамічна плитка

Цей від підлоги займає дуже велику частину ринку. Керамічна плитка досить популярний матеріал та часто використовується у ванних кімнатах. Нею оздоблюють не тільки підлоги, але й стіни, а деколи й стелю. Якщо вам подобається кераміка, то плитка буде гарним вибором.

Існує вона у різних форматах та розмірах. Зараз досить популярний та розвинений формат – 120 см на 60 см. З цього розміру кераміка називається широкоформатною. Завдяки цьому ви можете зробити підлогу та стіни з меншою кількістю швів.

Для підлоги ви також можете обрати керамограніт. Це більш стійкий матеріал для механічних пошкоджень та багато покупців його полюбляють за ці властивості. Кераміка гарно працює з теплою підлогою та добре зберігає тепло. Але якщо використовувати її без теплої підлоги, то кераміка досить холодний матеріал та по відчуттям досить холодна без підігріву.

Підлога з мікроцементу

Мікроцемент тільки стає популярним, але вже досить багато використовується в сучасних дизайнерських інтер’єрах. Це вид безшовної підлоги, де спочатку укладається в декілька шарів мікроцемент, а потім все це покривається лаком.

Лак забезпечує водостійкість та підвищені експлуатаційні властивості. Якщо ви хочете монолітну підлогу, то зверніть свою увагу на цей матеріал. Але імітувати підлогу з мікроцементу також можливо завдяки вініловій підлозі.Тому обирайте те, що вам більше подобається. Обидва матеріали мають свої переваги та недоліки за які їх і полюбляють покупці.

підлога

Лінолеум

Лінолеум це найдешевший та досить розвинений тип підлоги для ванної кімнати. Легко укладається та можна все зробити самостійно. Якщо ви хочете зробити найдешевшу підлогу, то лінолеум підійде. Ви можете вибрати найбільш привабливий для себе малюнок та самостійно укласти цей матеріал у ванній кімнаті.

Але треба обережно користуватися з гострими предметами, тому що лінолеум легко пошкоджується від всього гострого та металевого, якщо, наприклад переставляти пральну машину та тягати її по підлозі.

Висновки яку підлогу обрати для ванної кімнати

Як висновок хочемо зазначити, що існує досить багато видів покриття для ванної кімнати. Керамічна плитка модифікується та стає більш сучасною. Тому вона використовується вже багато років та не втрачає свою привабливість для покупців. Якщо хочете купити матеріал, який буде досить сучасним, але й базовим для ванної кімнати – обирайте керамічну плитку.

Вінілова підлога буде до вподоби покупцям, які хочуть отримати сучасну ванну кімнату з елементами дерева і всього того за що ми полюбляємо ламінат. Вінілові підлоги легко укладаються та мають багато переваг. Тому придивіться до цього матеріалу і ви можете в ньому знайти те що вам потрібно.

Мікроцемент підійде тим, хто хочу монолітну підлогу з сучасним однотонним виглядом. Цей матеріал стає більш популярним завдяки дизайнерам, які полюбляють такі фактури. Але мікроцемент потребує якісної роботи з нанесення та покриття лаком. Не всі майстри вміють добре працювати з цим матеріалом.

Лінолеум це найдешевший тип підлоги для ванної кімнати. Підійде тим, хто хоче заощадити кошти та не досить вибагливий до зовнішнього вигляду. Також лінолеум легко псується від механічних пошкоджень.

Сподіваємося що наш матеріал був корисний для вас та ви зможете зробити свій вибір з вибору підлоги для ванної кімнати. Вдалої покупки.