25 апреля 2024 339

Який краще купити пилосос, огляд важливих характеристик

Практично в кожній оселі є пилосос. Ми використовуємо його для сухого прибирання пилу та бруду з підлоги. Раніше були пилососи тільки з мішком для збору пилу та досить прості за конструкцією. З часом техніка розвинулася та у продажу з’явилося досить багато моделей з різноманітними характеристиками.

Ми вирішили зробити огляд найважливіших характеристик пилососів, щоб ви купили оптимальну для ваших задач модель. Та знали чим вони взагалі відрізняються, крім ціни та зовнішнього вигляду.

Домашній пилосос

Важливі характеристики пилососів

Якщо ви подивитеся на різноманіття моделей пилососів у пошуку, то з першого погляду дуже важко зорієнтуватися чому ціна однієї моделі може бути в декілька разів вища ніж іншої. Для розгляду візьмемо, наприклад пилососи Karcher – https://comfy.ua/ua/vacuum-cleaner/brand__karcher/, вони виробляють багато моделей та зручно буде аналізувати яка модель краще.

Якщо ви подивитеся уважно, то побачите що по пилососи можливо розділити по таким параметрам:

  • Потужність двигуна та насоса
  • Тип пилозбірника
  • Система фільтрації вихідного повітря
  • Конструкційні особливості та додаткові функції

Тепер більш детально розглянемо кожен з параметрів на який вам варто звернути увагу при покупці та вибору у магазині чи в інтернеті.

Потужність двигуна та насоса

Зазвичай деякі виробники на своїх моделях пишуть характеристику, наприклад 2000W. Звичайному покупцю може здатися, що це потужність двигуна та варто звернути увагу на цей параметр. Але це не зовсім так.

Це маркетинговий хід і показує він тільки те, скільки витрата електроенергії у цього пилососа. Насправді важлива характеристика для користувача – це потужність всмоктування насоса. Це те, з якою силою пилосос зможе прибирати бруд з підлоги та дійсно важлива характеристика у роботі.  Чим вище характеристика потужності насоса, тим краще.

Пилосос керхер

Тип пилозбірника

Існує принаймні три види найрозповсюдженіших типів пилозбірника у пилососах. Це:

  • Без мішка для пилу. Весь пил та бруд пилосос збирає у спеціальний пластиковий контейнер. Це досить зручно. Вам не буде потрібно покупати мішки для збору пилу. Можливо просто зняти контейнер та висипати весь бруд одразу до сміттєвого бака. Це заощадить ваші кошти та додасть зручності у користуванні. Також зручно те, що колби зазвичай прозорі та ви зможете зручно контролювати наповнюваність місткості для сміття та завчасно очищувати її.
  • З мішком для збору пилу. Це досить звичайний тип пилозбірника. Все сміття потрапляє у паперовий чи тканинний мішок. І той і інший вам потрібно буде періодично купляти новий, витрушувати. Це не дуже звучно, але такі моделі коштують трохи дешевше при покупці. Але звертайте увагу, що потрібно буде згодом купляти витратний матеріал у вигляді мішків.
  • З аквафільтром. Увесь бруд фільтрується через воду, яку потрібно попередньо набрати у спеціальний контейнер у пилососі. На виході ви отримуєте чисте та зволожене повітря. Також ці моделі дозволяють збирати з підлоги воду та змочені речі. З мінусів можна визначити тільки те, що такі моделі потрібно буде кожен раз очищувати після прибирання. Та за розмірами вони досить великі, через додатковий бак для води у корпусі пилососа.

Крім цього існують ще миючі пилососи. Вони здатні не тільки прибирати бруд, а й мити поверхні підлоги. Це дуже зручно і ви можете одним приладом помити килими, підлогу, меблі, вікна та різноманітні поверхні. Але і ціна на такі моделі найвища з усіх розглянутих вище.

Система фільтрації вихідного повітря

Якщо ви хочете, щоб повітря, яке виходить з пилососу було чистим та бруд знову не осідав на поверхнях, то треба уважно звернути увагу на тип фільтрації пилососа. Це дуже актуальне питання, якщо у вас у квартирі чи домі живуть діти, домашні тварини, чи люди з захворюванням дихальних шляхів, алергіями. Для них дуже важливо, щоб повітря були чистим та безпечним, без домішок пилу та часток з підлоги у повітрі.

Уснує декілька видів фільтраціі:

  • Статичний фільтр – найдешевший тип фільтра. Виглядає як звичайний поролон з декількома шарами більш щільного матеріалу з обох боків.
  • HEPA фільтр. Це найкращий вибір для пилососа, хоча і коштує пилосос з таким типом фільтрації дорожче. Краще обирати моделі з HEPA 13. Цей тип фільтра може уловлювати до 99.95% бруду та часток у вихідному повітрі. На виході ви отримаєте дуже чисте повітря без бруду та домішок. І це дуже важлива характеристика.

Звичайно, ми рекомендуємо купляти пилососи з HEPA фільтром, це значно покращить вихідне повітря з вашого приладу, а це ваше здоров’я та гарне самопочуття. Ступінь очищення фільтрів HEPA:

Hepa фільтр

Висновки по характеристиках пилососа

Ми з вами розглянули основні параметри. Головні з них, які вам потрібно буде вибрати :

Потужність насосу, чим більше тим краще.

Тип пилозбірника. Можемо порадити без мішків – це середній за ціною та економний варіант

Система фільтрації повітря – купляйте с HEPA 13 фільтром – це збереже ваше здоров’я та покращить повітря в оселі після прибирання.

Усі інші параметри можете вибирати на свій смак та за ціною, дизайном. Вони вже не так впливають та технічні характеристики, а більше додають зручності у користуванні. Сподіваємося для вас наш матеріал був корисним та для себе ви зробили висновки який пилосос вам потрібен. Вдалого вибору.