1 января 2024 457

Чому для підлоги вибирають ламінат. Порівняння з іншими матеріалами.

Усі ви чули, що існує багато видів поверхні для підлоги. Але серед усіх цих видів різноманітності підлог люди дуже часто вибирають ламінат. У цьому матеріалі ми розповімо чому це відбувається та підкажемо як краще поступити в вашому конкретному випадку.

Матеріал буде корисним, якщо ви плануєте робити ремонт у своїй квартирі чи домі та вибираєте вид покриття для підлоги. Якщо у вас є сумніви що буде краще для вашої підлоги – ламінат, чи кварц вініл, чи керамічна плитка. Про все це читайте у нашому матеріалі.

Ламінат на підлозі

Чому люди обирають ламінат

Якщо ви трохи подивитеся на ціни підлог з різними видами покриття, наприклад тут: holz.ua/ua/uzhgorod/pol/laminat, то зрозумієте, що ламінат досить доступний матеріал. Особливо якщо покупати його по акції. Квадратний метр може починатися всього від 400-500 гривень.

Таку ціну можливо порівняти хіба що з лінолеумом, який не має того приємного зовнішнього вигляду, як ламінат. Звичайно, лінолеум можливо знайти майже в два рази дешевше, але і вигляд підлоги буде зовсім іншим. А це має дуже велике значення.

На нашу думку, краще трохи заплатити більше при покупці, але користуватися якісною та красивою підлогою з зовнішнім виглядом натурального дерева багато років. Тому дуже багато людей вибирають для себе підлогу з ламінату, замість інших видів покриттів. Як його вибрати, є гарне відео:




Які ще існують конкуренти у ламінату

Шукаючи підлогу дуже необхідно спочатку вивчити усі представлені на ринку пропозиції. А саме:

  • Ламінат
  • Лінолеум
  • Плитку
  • Підлогу з дерева та пробки, паркет
  • Вінілову підлогу
  • Килимове покриття
  • Полімерне покриття

Вибір достатньо великий та усе залежить від ваших фінансових спроможностей та побажань. Коротко розповімо про кожен з цих видів матеріалів.

Керамічна плитка

З керамічною плиткою знайомі майже всі покупці. Вона є майже в кожній ванній кімнаті та виглядає досить привабливо. З часом плитка видозмінилася. Зараз популярна керамічна плитка великих форматів, а раніше була більш популярна маленька 15х15 см.

Також з’явився керамограніт, це дуже твердий та зносостійкий матеріал. До його складу входить кварц, та різноманітні гірські породи. Через це керамограніт дуже твердий та складно ріжеться, свердлиться. Через це робота по укладці широкоформатної кераміки буде коштувати для вас дорожче.

Ціна на якісну керамічну плитку та керамограніт буде вище, чим на ламінат. Тому зазвичай ці види покриття використовують тільки у ванних кімнатах та у кухонній зоні.

З мінусів кераміки для кімнат та кухні можна назвати:

  • Досить холодний матеріал, якщо не використовується тепла підлога.
  • Твердий, якщо падає телефон чи тендітний предмет, то він розіб’ється.
  • Шви між плиткою з часом розтріскуються та брудняться.

З плюсів – довговічній та перевірений часом матеріал. Плитка має гарний вигляд та дуже стійка до механічних пошкоджень, окрім падінь тяжких предметів з високої висоти.

Підлога з дерева, паркет

Підлога з натурального дерева це достатньо екологічний та витончений від підлоги. Але її укладка та догляд потребують досить багато грошей. Спочатку потрібно знайти майстра, який згодиться якісно положити цей вид матеріалу, зашліфувати та нанести захисне покриття.

Усе це вимагає грошей та догляду. У сучасних квартирах та домах підлога з натурального дерева займає одну з вищих сходинок за ціною. Тому натуральне дерево обирають ті, хто хоче зробити саме цей вид підлоги та не розглядає інші види підлог, окрім натурального дерева.

Вінілова підлога

Вінілова підлога це досить сучасний конкурент ламінату. Виготовлена ця підлога на основі ПВХ та дуже схожа на ламінат, але є свої переваги. В цей вид покриття входить кварцевий пісок та в порівнянні з ламінатом ця підлога не боїться води.

Також добре можете пристосуватися для використання у ванній кімнаті та навіть на стінах. Стелиться таким же чином як і ламінат та не викликає складнощів.

Може укладатися суцільним шаром по всій площі дома чи квартири, тому і користується досить великим попитом серед покупців. Радимо звернути увагу на цей вид покриття та вирішити для себе, що для вас буде краще вінілова підлога, ламінат, чи будь-який інший тип підлоги.

підлога з ламінату

Килимове покриття

Цей вид покриття досить приємний по відчуттях та підлягає чищенню. Зазвичай його полюбляють укладати в великих салонах, магазинах та торговельних центрів. Також килимовий вид підлоги користується великою популярністю в американських домах.

Тому, якщо ви хочете килимовий вид покриття, то одразу можете замовляти мийний пилотяг. За ціною даний вид підлоги стоїть близько до ламінату, але є і дешевші моделі, які коштують як лінолеум. Тому, якщо подобається, то можливо вам підійде. Але розраховуйте, що звичайний ламінат проживе більше років, ніж килимове покриття, тому замінити підлогу доведеться раніше.

Полімерне покриття

Полімерне покриття зазвичай роблять на бетонній основі. Це спеціальні сполуки, які роблять підлоги спроможною витримувати великі навантаження, мийку та мають гарний зовнішній вигляд. Такі підлоги дуже популярні на великих площах торговельних центрів, паркуваннях, виробничих цехах.

Також дуже гарно підходить полімерне покриття під стиль дизайну лофт. Якщо вам подобається індустріальний стиль, то придивитеся більш детально до полімерних покриттів. Але ціна за таку підлогу не дуже низька.

Висновки чому люди часто обирають ламінат

Ламінат досить доступний та гарний матеріал. Він має зовнішній вигляд схожий на дерево та легко укладається на підлогу. Робота буде коштувати не дорого, тому що майже кожен майстер, який спеціалізується на підлогах зможе вам постелити цей матеріал, робота не складна.

Радимо вам порівняти ламінат з іншими видами покриття та зробити свій вибір. Один з основних конкурентів ламінату на даний час – вінілова підлога. Тому що вона володіє показниками, які дозволяють її використання у мокрих зонах. Але ці матеріали можливо комбінувати та використовувати будь-які інші з нашого огляду.

Сподіваємося що наш матеріал був корисний для вас і тепер ви знаєте серед яких матеріалів можливо вибирати покриття підлоги та зможете зробити свій вибір. Успіхів.