1 января 2024 684

Чим життя у новобудові відрізняється від вторинного фонду

У нашій країні дуже багато нерухомості. Одна частина з неї нова та будується, інша вже використовується дуже багато років та змінила декілька власників. У цьому матеріалі ми розповімо, чим відрізняється життя і квартири в новобудовах від стилю життя у вторинному фонді, котрий вже давно експлуатується.

жк софія

Що таке новобудова

Новобудова – це будівля, яка тільки будується, чи експлуатується людьми до 5-10 років. Це досить нове та свіже житло. Як приклад жк софія клубний, комплекс будується, уся інфраструктура навкруги та квартири будуть нові. Купуючи квартиру на етапі будівництва ви отримуєте можливість стати першим власником та отримати житло в якому ніхто ще не жив.

На відміну від новобудов, на вторинному ринку ви купуєте житло, в якому вже жили люди, є оздоблення стін та виконаний якийсь ремонт. Інфраструктура вже є, але комунікації старі, та деякі вже потребують заміни.

Дуже часто у вторинному фонді старий ремонт, який потрібно буде повністю переробляти під себе та витрачати на це додаткові гроші та сили.

У новобудові ви отримуєте житло з голими стінами, та стяжкою пола. Нові комунікації та інфраструктуру. Не потрібно нічого демонтувати та виносити. Для того, щоб почати жити потрібно тільки зробити новий ремонт на свій смак і квартира готова.

Як виглядають нові житлові комплекси

Якщо ви порівняєте нові дома зі старими, котрі вже експлуатуються двадцять, тридцять та більше років, ви помітите безліч відмінностей. Забудовники змагаються між собою у тому, щоб їх новий дім був найкрасивіший, зручніший та привабливіший за інших. Комплекс Софія на Софіївській Борщагівці, взагалі будує місто у місті зі школою, лікарнею, дитячим садком та безліччю інших об’єктів інфраструктури.

Жк Софія

Усе робиться для того, щоб мешканцям новобудов було комфортно та зручно жити у своїх квартирах. Тому купляючи квартиру у новобудові ви не тільки купуєте нове житло, а й стиль життя, котрий може запропонувати обраний житловий комплекс. Усе це якісно відрізняє квартири у новобудовах від квартир у вторинному фонді.

Як відрізняються люди у різних видах нерухомості

Окрім відмінностей у самих спорудах, інфраструктурі та квартирах, відрізняються також і люди, які в них живуть і як вони комунікують. У квартирах вторинного фонду, котрий експлуатується все багато років зазвичай населення дуже неоднорідне. Є як люди дуже похилого віку, так і молоді люди по 20 років, котрі купили свою першу квартиру.

Через це населення, навіть в одній парадній не дуже спілкується меж собою, тому що вони мають різні інтереси та спосіб життя. Зазвичай люди можуть буди знайомі на своєму поверсі, чи в деяких сусідніх квартирах.У більшості випадків мешканці не мають спільного чата у месенджерах для розв’язання питань та спілкуються рідко.

Які люди живуть у новобудовах

Новобудови зазвичай поділяються на класи:

  • Економ
  • Комфорт
  • Бізнес

Є також інші прошарки новобудов, але квартири в одному з сегментів новобудов будуть купувати приблизно однакові люди за віком, інтересами, заробітку. Через це, потім при заселенні вони будуть мати більше приводів та тем для спілкування. Завдяки цьому життя стане більш комфортним та приємнішим.

Інфраструктура, ліфти, оздоблення парадних

Якщо ви зайдете у будь-яку новобудову та дім, якому років тридцять, то ви одразу отримаєте різні відчуття. У старих домах старі ліфти, старе освітлення спільних зон та території. Комунікації у домі можуть працювати вже не так добре, як у нових домах.

Через це дуже часто опалення як би є, але квартира у старому фонді може бути холодною та не прогріватися так, як буде гріти нове опалення у новобудові.

Таких прикладів дуже багато. Розглянемо ліфти. У деяких будовах вторинного фонду ліфти встановлюють вже нові, тому що старі все використали увесь свій ресурс за багато років.

Але навіть новий ліфт у старому фонді відчувається не так, як нові ліфти у новобудовах, де забудовник намагається встановити швидкий та привабливий зовнішньо ліфт від відомого виробника.

Також є різниця по чистоті внутрішніх зон та їхньому вигляді. У новобудовах все здається новим та привабливим. А у старих багатоповерхівках дуже часто оздоблення спільних зон може вже облізти та злущитись. Виглядає все досить старим та занедбаним у більшості випадків. Є і красиві та доглянуті дома, але їх не так багато, як в новобудовах.

Висновки чим життя у новобудові відрізняється від вторинного ринку

Якщо ви ніколи не жили у новобудові, то вам варто спробувати. Це зовсім нові відчуття, якщо порівнювати з життям у квартирі вторинного фонду, якому вже понад 20-30 років.

У новобудовах ви отримаєте те, що майже неможливо відтворити у старому домі. Це однорідність його мешканців, нові комунікації, привабливі спільні зони та зони відпочинку.

Деякі відмінності починаєш помічати тільки через час, коли вже живеш на новому місці. Люди більш привітливі та відкриті. Вони більше спілкуються між собою та мають більше спільних інтересів.

Дуже часто мешканці новобудови мають спільний чат, де можуть розв’язувати різноманітні питання, чи просто спілкуватися. Це все і робить життя у новобудові більш комфортним та приємним. Спробуйте і вам сподобається.