7 мая 2024 158

Терміновий ремонт вікна, заміна фурнітури, ущільнювача та віконних ручок

Потреба в ремонті часто виникає несподівано. Коли, здається, ніщо не вказує на несправність. Можливо, деякі деталі вже почали зношуватися та потихеньку втрачати функціональність. Та сподіваєшся на «може пощастить».

Наступним кроком стає пошук інформації в інтернеті, що з цим робити. На даний час у доступі безліч матеріалів та відео, які допомагають відремонтувати пошкодження. Ця стаття про деякі поширені віконні складнощі та методи їх вирішення.

Пластикове вікно

Зробити вибір – самотужки або викликати майстра?

Звісно, роблячи роботу своїми руками можна заощадити кошти та набути практичні навички для життя. Проте варто згадати й про втрачений дорогоцінний час на пошуки необхідних інструкцій, інструментів та деталей. Ще одна перевага в тому, щоб звернутися до спеціаліста – ви отримуєте високу якість роботи та гарантії.

Треба зауважити, хоча вікна ПВХ зазвичай зустрічаються стандартизовані, все ж може різнитися розмір та моделі компонентів. Майстру не важко визначити необхідні параметри, знайти причину проблему та дати рекомендації. В результаті отримаєте робочий механізм та уникнете небажаних помилок. На сайті https://remontokna.kiev.ua/ ви зможете отримати допомогу досвідчених спеціалістів, які користуються тільки якісними матеріалами перевірених виробників. Вони не злякаються складності та наддадуть гарантію від декількох місяців до року та більше.

Проблеми з віконними ручками

Іноді, аби відкрити стулку, доводиться докладати багато зусиль. В такому випадку хибний висновок – необхідна заміна. На жаль, таке рішення не розв’яже ситуацію. Причина може бути в роботі механізмів фурнітури, товстому ущільнювачі чи нерівній стулці. Важливо не зволікати, адже велике навантаження закінчиться руйнуванням всього натискного механізму.

Ручку заклинило. Таке трапляється через блокування, яке не дозволяє змінювати положення стулки. В цьому випадку необхідно видалити блокувальник. Він розташований збоку та має вигляд пластини, прикріпленої на кінці під кутом до ущільнювача при відкритій стулці. Інший варіант – форма фіксатора, розташованого на пломбі. Під час зняття блоку тримайте стулку вертикально, бо відхилення не дозволить ручці повернутись.

Якщо вікно застрягає

Коли стулка заїдає з лівого або правого боку, слід провести бічні регулювання в горизонтальній площині. Це робиться з обома підшипниками. Щоб відрегулювати горизонтальну орієнтацію, по черзі закручуйте гвинти в нижньому куті та підшипниках опори. Повернувши підшипник стійки за годинниковою стрілкою, а кутовий підшипник – проти годинникової стрілки, вікно переміститься до петель убік. Після налаштування збоку перевірте, чи відбувається плавне відкриття. Якщо гвинти закрутити занадто сильно, на протилежній стороні рами виникне початкова проблема.

зламане вікно

Продуває з-під рами

Можливо, спостерігається намерзання вологи в зимовий час. А буває й свист між стулкою та рамою. Така ситуація сигналізує про час змінити гумовий ущільнювач.У деяких випадках достатньо буде виконати найпростіше регулювання із затягуванням гвинтів, а в інших доведеться змінювати зламану фурнітуру.

пошкоджене вікно

Тут приблизно як в опаленні – найчастіше для досягнення комфортної температури у приміщенні можна просто покрутити кімнатні термостати для газових котлів. Але у низці ситуацій потрібна реконструкція наявної системи із заміною деяких її елементів. Компанія «Ремонт вікна» пропонує раціональний підхід. Деталі на сайті https://remontokna.kiev.ua/index.php/remont-okon/metalloplastikovykh .