1 января 2024 4 826

Що потрібно для роботи за кордоном на Jooble

Через війну росіії з Україною, багато людей залишилося без роботи, та були вимушені виїхати за кордон. У цьому матеріалі ми вирішили розібратися, скільки можна заробляти закордоном та що для цього потрібно.

Для деяких людей робота за кордоном, здається чимось недосяжним, але усе досить не складно, якщо є бажання. Ми розповімо вам які роботи існують та як знайти собі працю на свій смак.

робота за кордоном

Що потрібно для роботи за кордоном

У багатьох країнах світу перше ніж починати пошук роботи потрібно зробити документи. Зазвичай для отримання дозволу на роботу, потрібне посвідчення на проживання. Та знання мови обраної країни для роботи.

Посвідчення на проживання

У зв’язку з війною цей документ видають українцям досить не складно. Потрібно тільки звернутися до центру допомоги біженцям в обраній країні та вам допоможуть. У кожній з країн свої умови та правила, тому не будемо писати детально.

У деяких країнах видаюсь без жодних складнощів, в деяких потрібно буде походити. Але, якщо у вас є бажання заробляти офіційно, то іншого шляху нема.

Неофіційна робота

Деякі роботодавці можуть запропонувати роботу без офіційного працевлаштування, та без наявності в вас необхідних документів для офіційної роботи. Деякі українці йдуть на такий шлях вимушено, через брак знань та часу на оформлення документів.

Але, якщо ми говоримо про розвинену Європу, Америку, Канаду, та інші розвинені країни, то неофіційна робота може коштувати вам дуже дорого.

Існує декілька мінусів. Якщо інспекція з праці вичислить вас, що ви працюєте неофіційно, то накладе штраф на роботодавця, а вам загрожує депортація з країни. Потім повернутися в обрану країну ви не зможете на час до 5-10 років.

Другий мінус – це оплата роботи. Ваша зарплатня буде значно меншою за ринкову, тому що у вас немає іншого вибору, а роботодавець хоче зекономити кошти та несе ризики, що взагалі взяв вас на роботу.

Тому ми не рекомендуємо думати за неофіційну роботу. Краще зробити документи та намагатися працевлаштуватися офіційно у галузь, яка вам подобається найбільше.

робота на складі

Мова

Друге, що буде потрібно для роботи – це мова, якою ви будете спілкуватися на роботі. Від знання мови залежить ваша зарплатня та можливий вид зайнятості. Буде дуже гарно, якщо ви знаєте англійську.

Це міжнародна мова спілкування та у багатьох моментах вас зможуть розуміти. Але для деяких робіт потрібна місцева мова.

Розглянемо працевлаштування в одній із найцікавіших для українців країн – Німеччині.

Мова для роботи в Німеччині

Якщо ви оберете країну для роботи Німеччину, то вам потрібно буде вивчити німецьку та отримати сертифікат. Зараз ця держава, та багато інших пропонує для українців безкоштовні курси вивчення мови.

У Німеччині вони тривають півтора роки. Після цього ви маєте змогу скласти екзамен та отримати сертифікат. З таким сертифікатом обсяг роботи для вас значно збільшиться та рівень заробітної плати підвищиться.

Тому знання мови країни перебування істотно впливає на рівень, скільки ви будете заробляти. Без знання мови це може бути 1 тисяча євро, а з мовою одразу 2.

Інші документи

Усі документи, про освіту, досвід роботи, стаж, впливають на можливе отримання роботи. Компанії дуже цінують працівників з дипломами, досвідом та знанням мови.

Тому що іноземцю спочатку можливо платити трохи менше, ніж місцевому працівнику і компанія буде економити.

Але все залежить від вас, тому що саме ви згоджуєтеся чи ні на обрану роботу та рівень заробітної плати. Якщо ви досвідчений працівник у затребуваній галузі, то і зарплатня в вас буде відповідна.

Виводи

Якщо ви хочете знайти роботу за кордоном, то це не так складно. Зараз існує багато сайтів, де можна переглядати вакансії та шукати роботу.

Один з них – Jooble, який пропонує вакансії з працевлаштування як з розміщенням, так і без.Там ви можете переглянути можливий рівень заробітної плати та знайти собі роботу в обраній країні.

Для роботи вам знадобиться пройти скрізь деякі складнощі, але воно може того коштувати. Що знадобиться:

  • Отримати місцеву посвідку на проживання. Іноді с цим допомагає роботодавець.
  • Отримати дозвіл на роботу
  • Вивчити мову країни перебування, чи знайти компанію, де спілкуються Англійською.

Сподіваємося, що наш матеріал був корисний для вас та ви дізналися щось нове. Щасти вам у пошуку роботи.