2 января 2024 798

Види кухонних мийок за способом монтажу

На сьогодні точно сказати, який тип монтажу кухонної мийки оптимальний, неможливо. Бо це залежить від багатьох факторів, наприклад, інтер’єру кухні та багато іншого.

Варто враховувати, що мийки кухонні розрізняються за різними параметрами. Усіх їх потрібно враховувати при купівлі нової сантехніки.

мийка для кухні

Якими бувають мийки?

Моделі бувають наступних типів:

  • Стільниці, що вбудовуються над поверхнею.
  • Вбудовані в рівень зі стільницею.
  • Підстільні.

Перший вид продукції виступає над робочою поверхнею, монтується безпосередньо в стільницю.

Пріоритетом такого монтажу є, що стільниця і мийка виглядають як одне ціле. Дане монтування допомагає легко стежити за гігієною і одним махом проводити прибирання на кухні.

Нині врізні мийки займають провідну позицію. Головні переваги врізних мийок: простота монтажу, доступна ціна, можливість використання будь-якого матеріалу, різноманітність вибору.

Вбудовані в рівень зі стільницею мийки використовується для встановлення на гранітні або кам’яні стільниці і є єдиним цілим зі стільницею. Мийка розташовується на одному зі стільницею рівні. У ряді випадків вбудовані мийки поставляються вже в комплекті з кухонними меблями. Мийка даного типу найчастіше бувають виготовлені з нержавіючої сталі.

Багато хто вибирає цей метод за безшовність з’єднань. Завдяки цим двом властивостям можливе виготовлення будь-яких виробів, адже шви будуть не видно, а значить бруд не забиватиметься ні в стільницю, ні в мийку. Чаша мийки виготовляється з такого матеріалу, що і стільниця, вклеюється в готову стільницю, а стики зашліфовують.

Такий вид мийок потребує встановлення з використанням професійного обладнання. Але на нашому сайті можна купити інтегровані варіанти мийок, які можна встановити як врізні й навіть так вони будуть виглядати дуже естетично.

Види кухонних мийок

Підстільні мийки вбудовані нижче рівня стільниці. Такий спосіб установки забезпечує гігієнічність. Крім того, мийка виглядає красиво. Підстільний монтаж можна використовувати на гранітних, дерев’яних або пластикових робочих поверхнях.

Назва монтажу говорить про те, що кухонна мийка буде під рівнем стільниці. Ця конструкція є надійною і не варто боятися як деякі покупці, що мийка може провалитися вниз.

Форма та розміри

Кухонні мийки за розміром бувають різні. Залежно від площі на стільниці, яку ви готові виділити під мийку, ви можете вибрати ширину бази (простір під мийкою), що варіюється від 450 мм до 900 мм.

А за загальним розміром є варіанти від 450 мм до 1200 мм. Вибравши довжину бази, варто вибрати форму. За формою, кухонні мийки бувають кількох типів: круглі, кутові, квадратні та прямокутні.