30 апреля 2024 483

Як вибрати та які купити солнцезахисні окуляри – ray ban чи інші

Коли настає літня пора року, усі люди починають частіше носити сонцезахисні окуляри. Це не тільки модно, але і має практичну функцію – окуляри захищають ваші очі від сонячного випромінювання. Є ще й інші позитивні моменти про які ми поговоримо у даному матеріалі.

Стаття буде корисна для тих, хто хоче купити собі нові окуляри та замислюється як їх правильно вибрати та якими вони мають бути. Ми розповімо на що важливо звернути увагу та якими характеристиками мають бути наділені якісні моделі. Про усе це читайте нижче.

окуляри від сонця

Навіщо потрібні сонцезахисні окуляри

Сонцезахисні окуляри це не тільки елемент одягу та стилю, але і дуже важлива річ для захисту від ультрафіолетових променів. Навіть у хмарну погоду, до 80% сонячного випромінювання може проникнути скрізь хмари. Й очі людини потрібно захищати від цього. Найскладніше захворювання яке може спровокувати ультрафіолетове випромінювання – катаракта очей. Це дуже складне захворювання ока, яке провокую погіршення зору та інші проблеми.

З цього ми можемо зробити висновок, що сонячні окуляри не тільки стильний аксесуар, а необхідна річ для здоров’я ваших очей. Тому необхідно їх носити у сонячну та безхмарну погоду у день, щоб захистити ваші очі. Наприклад, можете ray ban aviator купить, чи іншу модель. Але носити окуляри не тільки стильно, а й корисно для здоров’я.

сонячні окуляри

Як правильно вибрати окуляри

По-перше, окуляри повинні бути якісними та захищати від ультрафіолетового випромінювання. Зазвичай виробники позначають цей параметр на склі наклейкою, чи гравіюванням на дужчі. Позначається як – UV400. Це означає, що окуляри блокують 100% сонячного випромінювання, яке шкідливе для ваших очей.

Другий параметр – фільтр затемнення. Окуляри бувають як майже прозорими, так і дуже темними. Вони відрізняються між собою ступенем затемнення, яка буває від 1 до 4. Захист від ультрафіолету при цьому буде однаковим і повинен бути UV400, або 100%.

Окуляри по категорії відрізняються:

  • 1-3 категорія – для находження у місті, на морі, для користування у звичайному житті, керуванні автомобіля тощо.
  • 4 категорія – більш вузькоспеціалізовані окуляри. Вони мають максимальний ступінь затемнення та більше підійдуть для відкритої місцевості – похід у гори, пустелю, перебування на водоймі, у морі.

Окуляри четвертого ступня затемнення не рекомендується носити водіям, тому що затемнення занадто велике та водій може не помітити сигнал світлофора чи знак дорожнього руху.

Для водіїв краще вибрати окуляри з поляризацією та з 1-3 ступенем затемнення. Поляризація на окулярах – це коли в окулярах є додатковий шар, який блокує усі відблиски. Від води, від мокрого асфальту тощо. Такі окуляри дуже добре підходять тим, хто перебуває за кермом, на воді.

окуляри

На що варто звернути увагу при виборі

Ще існує сам колір лінз окулярів. Він буває помаранчевий, рожевий, красний, синій. Але такі лінзи можуть не усім підійти. Якщо хочете більш звичайне та зручне, то зверніть увагу на такі кольори:

  • сірий
  • коричневий
  • зелений
  • Суміші кольорів вище.

Такі відтінки будуть зручні у користуванні. Також є окуляри з градієнтом. Це коли затемнення зверху лінзи більше, а знизу менше. Але перед покупкою такого типа окулярів радимо вам трохи їх поносити по магазину та зрозуміти чи зручно вам. Такий тип лінз теж не усім підходить.

Висновки які вибрати та купити окуляри

Можемо вам порадити купити якісні окуляри з 1-3 ступенем затемнення та  100% захистом від ультрафіолету – UV400. Також якщо ви керуєте автомобілем або часто знаходитися на воді, то обирайте окуляри з поляризацією. Такий захист прибере усі відблиски та зробить користування окулярами приємнішим.

Окуляри це не просто стильний аксесуар, а надійний захист ваших органів зору. Тому користуйтеся окулярами кожен раз, коли світить сонце навіть скрізь хмари. Це захистить ваші очі та зробить перебування на вулиці більш зручним та приємним.