24 апреля 2024 327

Які броньовані двері вибрати для квартири, будинку

В кожній квартирі та приватному будинку є вхідні двері. Ви будете користуватися ними щодня, тому цей елемент дуже важливий і вибору вхідних дверей треба приділити особову увагу.

У цьому матеріалі ми вам розкажемо як правильно вибрати вхідні двері, які вони бувають та як правильно підібрати у вашому конкретному випадку.

вхідні двері

Які параметри важливі при виборі дверей

Майже усі речі у квартиру чи будинок ми вибираємо за параметрами. Така ж ситуація і з вхідними дверима. В першу чергу важлива ціна на броньовані двері, без цього ніяк. Якщо ваш бюджет не великий, то доведеться вибирати з того що є. А якщо грошей вистачає, то можливо буде вибрати найкраще для вас та те що сподобається.

Також потрібно визначитися де будуть встановлюватися нові двері. Це може бути двері квартири, або зовнішні двері будинку, офісу. Від цього буде залежати з якого матеріалу вони будуть зроблені та яке навантаження від навколишнього середовища зможуть витримувати. Двері для зовнішньої установки набагато стійкіші до погодних умов – дощу, снігу, вітру тощо.

Також важливі параметри для вхідних дверей:

  • Рівень захисту полотна та фурнітури
  • Шумоізоляція
  • Збереження тепла
  • Дизайн
  • Стійкість до атмосферних впливів та зовнішнього середовища.

Розповімо про кожен параметр окремо.

Рівень захисту полотна та фурнітури

Двері насамперед це захист від злодіїв та домушників. Якщо ви хочете отримати надійний захист, то рекомендуємо встановлювати якісні двері с товстого металу. Краще щоб увесь метал у дверях був як мінімум 1,5-2 мм товщиною.

Це створить просторову жорсткість конструкції та не дасть просто виламати двері монтажним ключем з коробки, як китайські двері з товщиною полотна в 0,5 мм. Такі тонкі двері можливо навіть відкрити консервним ножем, чи ножицями по металу. Тому тонкі й не якісні двері ми не рекомендуємо зовсім.

Замки у дверях

Звертайте увагу й на замки. Зазвичай саме їх у першу чергу ламають злодії. Краще щоб на ваших дверях були встановлені не ті замки, які виробник дверей вставляє на усі свої серії дверей, а купіть більш високого рівня та встановіть самостійно.

Так ви отримаєте більш надійний захист, якого не мають серійні двері та крадії обійдуть ваші двері стороною. Чим складніше злодіям впоратися з вашими дверима, тим менше ймовірність що у вашу квартиру хтось полізе. Краще відкрити сусідні двері, чим ризикувати та витрачати час на складні якісні замки в ваших дверях.

Замки на вхідних дверях

Як зазвичай зловмисники проникають в оселю

Якщо у вас квартира, то найбільш популярний спосіб як зловмисники проникають у квартиру – вхідні двері. Тому приділіть максимальну увагу придбанню найбільш якісних та взломостійких дверей. Чим кращими будуть двері, товщий метал та складніші замки, тим менше ймовірність що у вашу квартиру хтось буде намагатися залізти.

Якщо ви живете у домі та вибираєте вхідні двері, то знайте що крадії найчастіше не виламають вхідні двері, а користуються вікнами. Їх набагато легше відкрити та проникнути в оселю.

Тому двері можливо купити дешевші, або взагалі с великими вікнами та пластикові. Приділіть при цьому свою увагу на взломостійку фурнітуру та встановіть її на усі вікна та вхідні двері. Щоб увесь ваш перший та другий поверх був захищений приблизно однаково.

Шумоізоляція та збереження тепла

Цей параметр особливо важливий для вхідних дверей у квартиру. Ніхто не хочу чути як по спільному коридору бігають діти, стукають іншими дверима, відчиняється ліфт, чи гавкає сусідський собака.

Якщо ви хочете тиші за вашими вхідними дверима, то обирайте двері з доброю шумоізоляцією та такі двері, де виробник потурбувався за цей параметр. Тому обирайте двері з заповненням простору мінеральною ватою.

Це гарний шумопоглинач та двері будуть тихі. Пінопласт гірше захищає від шуму, тому, якщо хочете тишу та збереження тепла обирайте двері з мінеральною ватою всередині.

Стійкість до атмосферних впливів та зовнішнього середовища

Якщо ви обираєте двері для приватного будинку, офісу на вулиці чи вхідних дверей, які будуть встановлюватися у складних умовах, то не обирайте двері з МДФ накладками. Вони швидко вийдуть з ладу.

Краще обрати двері з полімерними накладками, двері з металу, ПВХ двері, чи алюмінієві. У кожного виробника дверей є серії виробів які пристосовані саме для встановлення на вулиці. Звертайте на це увагу.

Вхідні двері у квартиру

Дизайн дверей

Цей параметр досить індивідуальний, тому обирайте те, що вам більше подобається. Ви можете вибрати для зовнішньої сторони дверей один колір оздоблення, а для внутрішньої сторони підібрати оздоблення у колір приміщення. Це буде гарно виглядати та двері не будуть здаватися стороннім предметом у вашій оселі.

Висновки які броньовані двері вибрати для квартири, будинку

Вхідні двері це важливий елемент кожної оселі, тому приділіть вашу увагу на важливі параметри. Основні з них: взломостійкість, де будуть розташовані ваші двері, у яку сторону відкривання, шумоізоляція та збереження тепла.

Також зверніть увагу на виробника. В якісних дверях виробник подбає за всі важливі параметри для вас та встановить якісну фурнітуру. Краще дещо заплатити більше при покупці дверей, чим потім самостійно розв’язувати проблеми та доробляти двері до оптимальних параметрів.

Сподіваємося що наш матеріал був корисний для вас і тепер ви знаєте як вибрати вхідні двері у свою квартиру, чи дім. Вдалої покупки.